https://www.high-endrolex.com/10 Комплексні практичні заняття з дисципліни “Протипожежна та аварійно-рятувальна техніка” | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.04.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Комплексні практичні заняття з дисципліни “Протипожежна та аварійно-рятувальна техніка”

З 27 квітня на спортивно-тренувальному комплексі Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України розпочалися комплексні практичні навчання з дисципліни “Протипожежна та аварійно-рятувальна техніка”. У практичних заняттях, які проводяться з метою закріплення знань, вмінь та навичок, отриманих під час вивчення курсу дисципліни, були задіяні курсанти та студенти 4 курсу навчального закладу. Навчання тривають з 27 до 30 квітня.
Основними етапами, що відпрацьовувалися вихованцями інституту на базі тренувального комплексу були: вправи із забору та подачі води з відкритих водоймищ різними способами, зокрема, робота на пожежному автомобілі з гідроелеваторами, подача води в перекачку тощо. Також, були закріплені навички роботи із різноманітним пожежно-технічним оснащенням. Особливостями занять є те, що крім безпосередньої роботи з пожежними автомобілями курсантам були запропоновані вправи, які виконувались у складі караулів або відділень із самостійним прийняттям рішень щодо вибору насосно-рукавних схем та пожежно-технічного оснащення.
Як зазначає начальник кафедри техніки підполковник служби цивільного захисту Артем Биченко: “Закріплення вивченого матеріалу на практиці підтримує на належному рівні професійну та психофізіологічну готовність, необхідну нашим випускникам для здійснення у майбутньому успішних дій з організації рятування людей та гасіння пожеж.”

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10