https://www.high-endrolex.com/10 26 квітня – Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.04.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

26 квітня – Міжнародний день пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф

Щороку 26 квітня чергову річницю з дня аварії на ЧАЕС в усіх великих і маленьких населених пунктах України відзначають проведенням громадських заходів та вшануванням Героїв Чорнобиля. У Черкасах вони традиційно розпочинаються на території Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.
Вранці до 30-ї річниці з дня аварії на ЧАЕС відбувся мітинг-реквієм біля монументу Героям Чорнобиля. Участь у мітингу, окрім особового складу навчального закладу, очолюваного в. о. начальника інституту Олександром Тищенком, взяли: голова Черкаської обласної ради Олександр Вельбівець, перший заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, заступник міського голови Геннадій Шевченко, начальник Управління освіти і науки ЧОДА Валерій Данилевський, представники обласних та міських органів влади і громадських організацій міста, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків, ветерани ДСНС України та жителі міста.
Розпочали мітинг покладанням квітів до монументу та вшануванням світлої пам’яті Героїв Чорнобиля, випускників навчального закладу, лейтенантів внутрішньої служби Віктора Кібенка та Володимира Правика, а також Героїв України Миколи Ващука, Василя Ігнатенка, Володимира Тишури, Миколи Титенка та усіх померлих вогнеборців-чорнобильців.
Зі вступним словом до всіх присутніх звернувся О. Тищенко, зазначивши: «Минуло 30 років з моменту аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Ця трагедія увійшла в історію як одна з найстрашніших катастроф не тільки України, а й усього світу. Я пишаюся тим, що наш навчальний заклад гордо носить ім’я Героїв Чорнобиля. Вони Герої нашого часу без перебільшення. На прикладі їхнього життя і самопожертви ми виховуємо не одне покоління рятувальників».
Після мітингу очільник навчального закладу разом із працівниками та вихованцями взяли участь у міських заходах до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

 

Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10