RSS

Новини навчальних закладів

17.09.2015
ЛДУ БЖД

Курсанти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності присягнули на вірність українському народові

   17 вересня, в день професійного свята рятувальників, 165 курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності склали Присягу працівників органів та підрозділів цивільного захисту на вірність українському народові. Серед них 15 дівчат. Також 33 вихованці Ліцею цивільного захисту проголосили урочисту клятву.
Участь в урочистостях взяли Голова Львівської обласної ради Петро Колодій, Львівський міський голова Андрій Садовий, перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський, представники влади та громадських організацій, територіальних підрозділів ДСНС України, міжнародні делегації, батьки курсантів. Ректор університету Михайло Козяр привітав першокурсників із знаковою подією в їхньому житті: «В складний для держави час ви зробили усвідомлений вибір та присягнули дбати про безпеку людей. Сьогодні йде боротьба не лише за територіальну цілісність і незалежність, але і боротьба за всесвітню безпеку. І це показує необхідність створення нової стратегії безпеки. Це має безпосереднє відношення до вас, як представників великої пожежно-рятувальної родини. Ви обрали професію мужніх, сильних та відважних, які готові прийти на допомогу всім, хто опинився у біді, запобігти і ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захистити здоров'я і життя людей, надати необхідну допомогу постраждалим. Утверджуючи добро і милосердя, з честю виконуєте відповідальні завдання, які стоять перед Державною службою України з надзвичайних ситуацій». 

Ректор закликав усіх присутніх вшанувати хвилиною мовчання людей, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність держави, рятувальників, які віддали своє життя задля порятунку інших. Свої вітання першокурсникам надіслав також Голова ДСНС України Микола Чечоткін. У ньому йдеться про те, що складання Присяги - це момент високої довіри, яку суспільство виражає молодому поповненню, момент настання нового етапу особистої зрілості й відповідальності перед державою, людьми, близькими та рідними. Митрополит Львівський і Сокальський Димитрій поблагословив курсантів та окропив їх свяченою водою Цього року на навчання до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вступили представники з більшості областей України. Багато з них продовжують родинних династії пожежних-рятувальників. Одразу після складання Присяги відбулося урочисте проходження особового складу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.