https://www.high-endrolex.com/10 Олександр Назаренко – в номінації Всеукраїнської Акції "Герой-рятівник року" | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.09.2013
ВПУ ЛДУ БЖД

Олександр Назаренко – в номінації Всеукраїнської Акції "Герой-рятівник року"

 28 липня 2013 року курсант другого курсу Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) Олександр Назаренко відпочивав з друзями на морському узбережжі смт. Новофедорівка. Рятуючись від нестерпної спеки хлопці із задоволенням занурювалися в море. Раптом увагу привернуло тіло односельця, яке нерухоме знаходилось у воді, обличчям до низу.

Швидко зорієнтувавшись, що трапилась біда Олександр крикнув, щоб викликали швидку і не зволікаючи ні миті, кинувся у воду. Опинившись біля непритомного хлопця, він перевернув його на спину, обхопивши однією рукою, поплив з ним до берега. Витягнувши товариша з води, негайно приступив до реанімаційних дій.

Миттєво пригадались всі знання та навички, які отримав в училищі. Необхідно було швидко та чітко діяти - розповідає Олександр: - робив поштовхи в груди, доки з легких потерпілого не пішла вода. Упевнившись, що пульс прощупується, перевернув хлопця на бік для швидкого виходу води. Нервова напруга та хвилювання зменшились, коли побачив що людина почала дихати. Олександр намагався привести потерпілого до тями, розмовляв з ним. Лічені хвилини тривали безкінечно довго. І коли той, нарешті відкрив очі, підняв йому голову і відвів руку, як вчили в училищі. Швидка приїхала, коли односельчанин вже прийшов до тями.

Завдяки Олександру хлопець залишився живий. В лікарні визначили діагноз потерпілого: «неповне утоплення в морській воді», а через два тижні хлопець одужав і щиро подякував Олександру за врятоване життя.

За цей вчинок Головним управлінням ДСНС України Автономної республіки Крим Олександра Назаренка висунуто на номінацію «Герой – рятівник року».

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10