https://www.high-endrolex.com/10 «Дбаємо кожної днини про дорогоцінне життя людини» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.09.2012
ВПУ ЛДУ БЖД

«Дбаємо кожної днини про дорогоцінне життя людини»

24 вересня 2012 року на пункт зв’язку навчальної пожежно-рятувальної частини Вінницького вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності поступив тривожний виклик. Через 40 секунд підрозділ училища виїхав на пожежу по вул. Вінніченка буд. 33 кв.31. в допомогу пожежно-рятувальним підрозділам міста.

По прибуттю на місце події, було з’ясовано, що палає квартира на 4-му поверсі. За повідомленням місцевих жителів стало відомо, що у оселі перебувають люди. Рятувальники 5 ДПРЧ та НПРЧ в апаратах захисту органів дихання зайшли у повністю задимлене приміщення, де і виявили трьох потерпілих. Ланкою ГДЗС у складі начальника зміни лейтенанта служби цивільного захисту Богдана Курячого, студента ІІІ курсу Івана Зеленого та студента ІІ курсу Сергія Дунди проведено евакуацію одного потерпілого, який не подавав ознак життя та передано його до медичних працівників, які проводили реанімаційні заходи.

Також стало відомо, що на 5-му поверсі в квартирі знаходиться 4-річна дівчинка. Керівником гасіння пожежі було прийнято рішення на евакуацію дитини. Начальник НПРЧ підполковник служби цивільного захисту Андрій Муругов та заступник начальника 5 ДПРЧ Костянтин Міщук зайшли до квартири і побачили там дівчинку. Андрій Муругов одягнув на дитину свою маску апарату захисту органів дихання, взяв дитину на руки і виніс її із задимленого під’їзду, де йому допомагав Костянтин Міщук, який підсвічував ліхтарем у задимленому середовищі. Вийшовши на вулицю, дитину благополучно передали матері.

Щоденно на оперативне чергування до навчальної пожежно-рятувальної частини Вінницького вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності заступають курсанти та студенти, для набуття практичного досвіду. Завдяки міцним знанням здобутим під час навчання в училищі вони вміло використовують їх в реальних умовах під час надання допомоги пожежно-рятувальним підрозділам м. Вінниці, які дозволяють відчути себе справжніми рятувальниками!

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10