RSS

Новини навчальних закладів

19.09.2012
ВПУ ЛДУ БЖД

Складання Присяги першокурсників.

15 вересня у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС відбулися урочистості з нагоди складання Присяги першокурсників.

 Понад 200 курсантів Університету та Вінницького вищого професійного училища склали Присягу працівників органів та підрозділів цивільного захисту на вірність Українському народові. Також 23 вихованців новоствореного Ліцею цивільного захисту проголосили урочисту клятву.

  Участь у заходах взяли ректор університету Михайло Козяр, начальник департаменту пожежної безпеки Михайло Байтала, начальник сектору освіти і науки МНС Андрій Ренкас, проректор університету – начальник училища Микола Говорущак, депутат Львівської облради Ярослав Качмарик, керівники територіальних управлінь МНС, представники інших міністерств та відомств, іноземні делегації.

 У своїй вітальній промові ректор Університету Михайло Козяр зазначив: «Після відкриття Ліцею цивільного захисту та приєднання до університету Вінницького вищого професійного училища ми поправу стали потужним навчально-науковим комплексом, який забезпечує принципи ступеневої освіти та готує професіоналів для нашої служби. Вам випала одна з найважливіших функцій держави – збереження їх життя, здоров’я та безпеки як вищих соціальних цінностей. В основі успішної діяльності системи цивільного захисту держави має стояти прогнозування, запобігання і профілактика надзвичайних ситуацій. Але найвищим пріоритетом кожного рятувальника має залишатися високий професіоналізм, відданість справі, служіння ідеалам людяності, які демонструють більшість наших випускників у своїй щоденній праці».

 Представник МНС Андрій Ренкас зачитав привітання від Міністра МНС України Віктора Балоги: «Захищати Державу та її громадян від пожеж і надзвичайних подій завжди було благородною справою, яку обирають тільки сміливі, сильні духом і самовіддані люди. Немає сумніву, що фахові навики, витримка, мужність та досвід допомагатимуть Вам і надалі успішно втілювати в життя наше гасло: «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Від щирого серця бажаю Вам міцного здоров'я, щастя і благополуччя, успіхів у подальшому вдосконаленні своєї майстерності, а вдячність за врятовані життя і безкорисливу допомогу нехай стане невичерпним джерелом сил для підвищення професійних досягнень, служіння Державі та народу України!»

  Привітати першокурсників приїхали випускники 1982 року, які через 30 років зібралися в стінах рідної Альма-Матер. Вони також подарували коштовне мультимедійне обладнання та комп’ютери для залу засідань спеціалізованої вченої ради.

 Одразу після складання Присяги відбувся парад особового складу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Вінницького вищого професійного училища. Родзинкою цього свята стала демонстрація пожежно-рятувальної техніки та спорядження та показові виступи курсантів, які продемонстрували елементи бойової роботи (надання першої медичної допомоги, ліквідацію наслідків ДТП, гасіння пожежі розлитих нафтопродуктів на відкритих територіях, ліквідація пожежі у квартирі багатоповерхової будівлі, рятування людей на висоті тощо).

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.