RSS

Новини навчальних закладів

27.10.2011
ЛДУ БЖД

Фахівці-психологи МНС відточували свої професійні знання на практиці.

За легендою проведення навчання, пожежа розгорілася у готелі, де перебувала велика кількість людей. Аварійно – рятувальні служби, прибувши на місце події, негайно розпочали їх евакуацію, а працівники медичної служби почали надавати допомогу потерпілим. Проте у цій пожежі загинув чоловік. Його сестра, не знайшовши його серед евакуйованих, почала вимагати порятунку. Особливо у важкому емоційному стані вона перебувала під час впізнання тіла загиблого. Психолог заспокоювала та втішала жінку, переключаючи її увагу на інші предмети та теми розмови.

На прикладі цієї події розглядали ще декілька варіантів психо – емоційних станів людей, що перебували в епіцентрі несподіваної ситуації. Не менш важливо було застосувати знання психолога у роботі з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку. Ця категорія потерпілих вимагає застосування особливих методик взаємодії.

Відпрацьовувався механізм виявлення та виведення зі стану ступору людини із натовпу. Психологічну допомогу отримали також усі евакуйовані та працівники МНС, які гасили умовну пожежу.

Таким чином, фахівці МНС не тільки показали своє вміння, проте набули й нових знань у наданні психологічної допомоги потерпілим.

 

 

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.