RSS

Новини навчальних закладів

27.10.2011
ЛДУ БЖД

Веб-семінар науковців Києва і Львова

26 жовтня 2011 року відбулося чергове засідання семінару «Теорія і практика військового і технічного перекладу». На відміну від попередніх це засідання проводилося в режимі відеоконференції.
Цього разу доповіді прочитали працівники лабораторії комп’ютерної лінгвістики Київського національного лінгвістичного університету д.філол.н., професор Валентина Перебийніс на тему «Типологія англійсько-українських навчальних словників» і к. псих. н., доцент Валентина Олексіївна Коломієць на тему «Спеціальний навчальний корпус текстів: концепція і стан розробки», а магістрант спеціальності «Прикладна лінгвістика» Сергій Котик продемонстрував можливості розробленого ним програмного забезпечення для дослідження корпусу текстів.
У семінарі взяли участь викладачі і студенти кафедри перекладознавства і контрастивної лінгвістики імені Григорія Кочура Львівського національного університету імені Івана Франка та викладачі кафедри іноземних мов та технічного перекладу і офіцери Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.
Київські науковці запропонували своїм львівським колегам співпрацювати у навчальних перекладних словників і створенні згаданого у доповіді навчального корпусу текстів.

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.