https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 18.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

14.10.2011
ЛДУ БЖД

На свято Покрови ЛДУ БЖД виповнилось 64 роки

14 жовтня, у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності МНС відзначали свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цей день особливий для усіх тих, хто працює та навчається в Університеті, а також для наших ветеранів. 14 жовтня навчальний заклад святкує свою 64 річницю.
Традиційно, в цей день весь колектив навчального закладу прийшов на святкову літургію до Церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Настоятель Церкви отець Роман Великий разом з іншими священиками, запрошеними на свято, відправили молобень.
«Церква Покрови Пресвятої Богородиці сьогодні є осередком духовного життя. Кожної неділі та у святкові дні тут проводяться Богослужіння, в яких беруть участь не тільки курсанти та студенти, а й усі бажаючі», - зазначив отець Роман Великий.
В церкві постійно проводяться різноманітні релігійні обряди: таїнства вінчання, сповіді, хрещення, а також недільні катехитичні зустрічі для курсантів та працівників університету, до яких отець Роман Великий звертається зі словом Божим.
Довідка:
Найбільшим святом у жовтні є Покрови Пресвятої Богородиці. Культ Богоматері як покровительки нашого народу існує від княжих часів. Для козаків свято Покрови було найбільшим і найзначущим святом. В цей день у козаків відбувалися вибори нового отамана. Козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. На Запоріжжі в козаків була церква святої Покрови. Українська Повстанська Армія (УПА), яка постала в час другої світової війни на землях Західної України як збройна сила проти гітлерівської і більшовицької окупації батьківських земель, теж обрала собі свято Покрови за день Зброї, віддавшись під опіку святої Богородиці.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10