https://www.high-endrolex.com/10 ЗУСТРІЧАЛИ МИКОЛАЯ… | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.12.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

ЗУСТРІЧАЛИ МИКОЛАЯ…

 

В Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля стало «сімейною» традицією святкувати усім колективом День Святого Миколая. Напередодні свята курсантсько-студентське самоврядування збирає подарунки для вихованців підшефної школи-інтернату села Крапивна Золотоніського району. А 19 грудня курсанти, студенти та співробітники збираються у клубі інституту разом із запрошеними гостями (шановними жителями міста з іменем Микола) на святкове дійство.

Бажаний гість інституту, організатор і ведуча свята, власкор газети “Голос України” по Черкаському краю Лідія Титаренко цього разу розпочала вечір з представлення гостей. На сцену запрошуються ректор інституту генерал-майор вн.сл. Микола Шкарабура, член національної спілки художників України, один з авторів монументу “Героям Чорнобиля”, встановленого на території інституту, Микола Теліженко, відомий на Черкащині поет-пісняр, гуморист, член спілки письменників України, керівник гурту “Козак Мамай” Микола Шапошник та настоятель місцевої Свято-Анатоліївської церкви протоієрей Миколай.

Кожному з гостей було надане слово для виступу. Присутніх розважили імпровізацією на тему українських вечорниць члени художньої самодіяльності інституту, подарували свої виступи студенти Черкаського кооперативного економіко-правового коледжу.

Протоієрей Миколай освятив водою усіх присутніх у залі Миколаїв, Миколайовичів та Миколаївн. А дівчата з кооперативного економіко-правового коледжу вручили кожному з них  випечені квіточки-миколайчики та подарунки.

Загалом, свято вдалося на славу, і схоже воно було скоріше на українські вечорниці: така тепла і радісна атмосфера панувала в залі! У кожного з присутніх було приємне відчуття причетності до народних традицій, до чогось дуже світлого, святого, чого, на жаль, так не вистачає в нашому напруженому бутті. Іноді ми просто забуваємо, що влаштувати собі свято так легко. Особливо коли до цього спонукають народні традиції, всіляко підтримувати які пообіцяв присутнім цього вечора ректор інституту Микола Шкарабура.  І тут же запросив усіх взяти участь у святі Хрещення 19 січня, яке відбудеться на березі Дніпра.

 

 

Світлана Єренкова

Фото Сергія Федоренка

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10