https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти ЛДУ БЖД МНС заступили на своє перше бойове чергування | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.09.2011
ЛДУ БЖД

Курсанти ЛДУ БЖД МНС заступили на своє перше бойове чергування

В навчальній пожежно-рятувальній частині Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбувся урочистий розвід. Курсанти другого курсу заступили на своє перше бойове чергування. Старшокурсники, традиційно, передали своїм молодшим товаришам пожежно-рятувальне спорядження та бойовий одяг. Перед своїм «бойовим хрещенням» курсанти пройшли спеціальний курс навчання на базі пожежно-рятувальної частини ЛДУ БЖД МНС та успішно склали заліки. Вони ознайомилися з основною пожежно-рятувальною технікою та обладнанням, навчилися застосовувати її під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
Привітати курсантів прийшли проректор Університету Юрій Павлюк, начальник навчальної пожежно-рятувальної частини Микола Басов, начальник оперативного відділу оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Львівській області Сергій Пехник, ветеран Університету (начальник навчальної пожежної частини 1989 – 1992 рр.) Василь Горобець.
Найвідважніших та найхоробріших працівників та курсантів нагородили грамотами: старшого інструктора ГДЗС Гаврилишина Зеновія, водіїв НПРЧ Лиска Івана та Анікеєва Віталія. Також були оголошені подяки водіям НПРЧ Школяру Роману, Вишиваному Олегу, Мацу Юрію та курсантам Рицькому Володимиру, Ласкіну Юрію та Бусаку Олександру.
Ветеран навчального закладу Василь Горобець надав практичні поради молодим рятувальникам та процитував Ф. Рузвельта: «Людський досвід – значно дорога школа і, нажаль, по причині багатьох дурнів, цю школу здешевити неможливо». Вітаючи курсантів, проректор Роман Ратушний сказав, що віднині курсанти стали на важливу у їх житті стежину відповідальності за людські життя. Настоятель церкви Пресвятої Богородиці о. Роман побажавши курсантам Божого благословення та провів ритуал освячення. Знаковий розвід закінчився урочистим маршем.
Віднині на курсантів покладена почесна та відповідальна місія – захищати життя та здоров’я людей. Бути готовим завжди прийти на допомогу.

Довідка:
Протягом минулого року бойові підрозділи навчальної пожежно-рятувальної частини Львівського державного університету безпеки життєдіяльності здійснили понад 101 оперативний виїзд на пожежі та надзвичайні ситуації. У 86 випадках курсанти приймали безпосередню у ліквідації надзвичайних ситуацій.
В середньому щосекунди у світі виникає понад 300 НС. В Україні щодня виникає близько 160 пожеж, на яких гинуть 12 та отримують травми 5 осіб. Кожен тривожний виїзд – це випробування сили духу і професіоналізму, а кожна приборкана пожежа, ліквідована аварія – це врятовані людські життя.

Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10