RSS

Новини навчальних закладів

28.11.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

У РАМКАХ ПРОГРАМИ ОБМІНУ

Нещодавно Черкаський інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля приймав гостей зі споріднених навчальних акладів України та Білорусі. 15 курсантів з керівниками з Академії цивільного захисту України (м. Харків) та Львівського інституту безпеки життєдіяльності, а також 12 представників з Командно-інженерного інституту (м. Мінськ) та Гомельського інженерного інституту. В програму візиту увійшли не тільки навчальні заняття, а участь в практичних заняттях в димокамері та в показових навчаннях з гасінням вогню, ліквідацією “надзвичайних ситуацій”, рятуванням потерпілих на спеціально обладнаному навчальному полігоні інституту.

Проте гості разом з черкащанами не тільки опановували пожежно-рятувальну справу, а й разом відзначили Міжнародний день студента, провели круглий стіл з представниками курсантсько-студентського самоврядування інституту. Чимало вражень отримали і від екскурсій по місту та від подорожей козацькими стежками Шевченкового краю. Побували у Суботові та у Холодному Яру, пообнімали Дуб Залізняка, попили цілющої води з трьох криниць та відвідали вражаючий своїми залами музей Чорнобиля ГУ МНС України у м. Києві.

Відразу після від’їзду гостей дві делегації інституту з числа курсантів, студентів та співробітників перебували протягом тижня з гостинами у м. Львові та у Білорусі.

Подібні програми обміну у майбутньому будуть розширені за рахунок колег та вихованців зі споріднених навчальних закладів Франції та Польщі. 

На фото: під час практичних занять на полігоні інституту.       

Вогонь гасили разом з колегами зі Львова та Білорусі

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.