29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

25.11.2006
НУЦЗУ

Із турботою про ближніх

24 листопада колектив Університету із ректором генерал-майором служби цивільного захисту Володимиром Садковим, проректором по роботі з персоналом полковником внутрішньої служби Вадимом Поповим, слухачами магістратури на чолі із старшим інспектором старшим лейтенантом внутрішньої служби Світланою Руденко вирішив привітати Ювілярів. І хоча цього дня було похмуро та йшов дощик, але від дитячих з іскринкою очей, від їх трепетних сердець стало тепліше на душі, коли переступили поріг незвичайної школи. Якась добра аура огорнула, бо радо зустріли діти, персонал НВК на чолі із його директором Заслуженим працівником освіти України, відмінником освіти Надією Середенко. „Для нас завжди радість, коли приїжджаєте ви, наші шефи, - говорить Надія Іванівна. - Діти, які перебувають тут щодня, обмежені спілкуванням, мають змогу побачити щось цікаве, почерпнути щось корисне для себе, тому часто запитують, коли відбудеться наступна зустріч. Ви уважно ставитесь до наших проблем. Допомагаєте матеріально, і фізично, і активну участь у цьому беруть курсанти університету”.

Вихованці школи-інтернату не тільки навчаються, але й отримують майбутню професію, набувають фахового досвіду. Своєю трудовою діяльністю поділились діти із слухачами магістратури. Вчився ткацькому ремеслу Якубець Денис, писанкарству – Гальський Ілля, гончарною справою оволодівав Віталій Сенчихін, у майстерні дизайну побував Олексій Шукшин, вчився вишивати Віктор Третьяков. Старанним учнем виявився Дмитро Полковніченко – не кожний чоловік зможе відразу майстерно строчити на швейній машинці, а йому це вийшло по плечу. Ось так відбувся невеличкий трудовий урок, що подали учні інтернату нашим магістрам.

Цікавий концерт підготували діти. Вони показали свою майстерність і в танцювальних номерах, і в музикально-хореографічних композиціях, і навіть при декламуванні віршів! У свою чергу, ректор Володимир Садковий від колективу Університету подарував дітям телевізор та бойлер, а магістри – теплі речі.

«Хороші діти навчаються в інтернаті – талановиті, здібні, - говорить Володимир Садковий. – Хочеться, щоби до них усіх доля була прихильною, щоби вони знайшли своє місце в житті».

Найцікавішим для дітей були показові виступи з демонстрації гасіння пожежі. Цікаво їм було посидіти у справжнісінькій пожежній машині, самим потримати пожежний ствіл, загасити полум’я вогнегасником.

Мабуть, ніякі слова вдячності не замінять щирої, непідробної радості, яку випромінювали дитячі очі. Безперечно, заради цього і варто жити, і творити добро...

Коленко В.В., прес-центр університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua