https://www.high-endrolex.com/10 І як мені Україну щиро не кохати | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.11.2006
ЛДУ БЖД

І як мені Україну щиро не кохати

Любіть Україну у сні й наяву,
Вишневу свою Україну,
Красу її вічну живу і нову,
І мову її солов’їну.

(В.Сосюра)



В листопаді 1997 р. був виданий указ Президента України “Про День української писемності та мови”. В ньому сказано про те, що за ініціативою громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства встановлено в Україні День української писемності та мови, який відзначається щорічно 9-го листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора-Літописця.

Мова, якої нас навчила рідна мати повнить наші думки. Ми будемо далеко подорожувати, роками жити за кордоном, вивчати та оволодівати іншими мовами, проте всі наші дні будуть наповнюватися словами, через які ми вперше почали сприймати навколишній світ рідною мовою. Мова – це наша національна ознака, в мові наша культура, ступінь нашої свідомості.

Зокрема день української писемності та мови відзначили у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. Для курсантів та студентів університету кафедра українознавства провела ряд цікавих та пізнавальних лекцій з історії походження української мови. Також організувала конкурс на кращого знавця рідної мови.

Важливу роль у відзначенні Дня української писемності та мови належить університетській бібліотеці – серцю навчального закладу. Її працівники провели цикл бесід для персоналу ЛДУ БЖД МНС, на тему: «І як мені Україну щиро не кохати, мене ненька по-вкраїнські вчила розмовляти» та «Мова одне з найцінніших надбань, душа та генетичний код нації»

Та найцікавішим та справді об’єднуючим заходом, котрий зібрав більшість науково-педагогічного персоналу, курсових офіцерів, курсантів та студентів університету, стало написання загальноукраїнського радіо-диктанту національної єдності.

Тож, вітаючи всіх зі святом — Днем української писемності та мови, хочеться зауважити, що українська мова — це історія і могутність нашого народу, його культура і пам’ять. Тому оберігаймо, славімо і плекаймо її.

  

Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10