https://www.high-endrolex.com/10 У Польщі обговорили тенденції розвитку технічного забезпечення та технологій рятування | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.10.2006
ЛДУ БЖД

У Польщі обговорили тенденції розвитку технічного забезпечення та технологій рятування

У Польщі завершила свою роботу Міжнародна конференція на тему: “Тенденції розвитку технічного забезпечення та технологій рятування”.

Метою конференції стало надбання досвіду у сфері впровадження новітніх технологій у справі рятування людей та формування нових методів та механізмів по запобіганню і попередженню виникнення надзвичайних ситуацій.

Зокрема у роботі конференції взяли участь представники рятувальних служб та науковці у сфері пожежної, техногенної та екологічної безпеки з України, Німеччини, Франції, Італії, Бельгії та Польщі. Україну представляли працівники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України Ігор Малець, Андрій Ренкас, Тарас Рак та професор Юрій Рак.

Сама конференція проходила в два етапи. В перший день науковці та представники пожежно-рятувальних служб виступили з доповідями де розглянули актуальні питання у сфері забезпечення безпеки життєдіяльності людей, попередженні надзвичайних ситуацій та ряд питань щодо спільних дій на випадок виникнення масштабних надзвичайних ситуацій.

Наступного дня на спеціальному полігоні Краківської школи аспірантів, котра готує рятувальників для підрозділів Польщі, відбулися навчання та демонстрація сучасної пожежно-рятувальної техніки та обладнання. Всіх присутніх вразила робота водяного ствола “Кобра”, котрий тиском води (300 атмосфер на виході) пробиває отвори навіть в товстих бетонних стінах. За його допомогою можна охолоджувати приміщення де виникла пожежа через стіну чи двері, а потім запускати туди пожежників. Вартість спеціально обладнаного автомобіля з водяним стволом “Кобра” близько 10 млн. гривень.

Для Українських рятувальників досвід таких конференцій є досить цінним. Зокрема науково-педагогічний персонал Львівського державного університету безпеки життєдіяльності запрошують проводити семінари та заняття для польських рятувальників. Курсанти Львівського навчального закладу вже на протязі 6 років проходять стажування у Краківській школі аспірантів, а на початку листопада поїдуть на навчальну практику до Франції.

Країни Євросоюзу мають потужний арсенал сучасної пожежно-рятувальної техніки та обладнання. Навики користування нею переймають наші рятувальники, адже в Україні вже починає з’являтися сучасна пожежна та рятувальна техніка і для ефективного використання її під час надзвичайних ситуацій потрібні кваліфіковані та підготовлені фахівці.

 

 

 

Антон Крук,
Перес-секретар ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10