https://www.high-endrolex.com/10 Завершилась спартакіада серед ВНЗ МНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.10.2006
ЛДУ БЖД

Завершилась спартакіада серед ВНЗ МНС України

В період з 11-го по 13 жовтня поточного року Львівський державний університет безпеки життєдіяльності приймав першу в історії МНС спартакіаду серед вищих навчальних закладів МНС України. У змаганнях взяли участь збірні команди Університету цивільного захисту, Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

Спорт уособлює не тільки красу процесу та велич результатів, але й щоденну працю тренерів та спортсменів. Нагадує всім нам, що робити над собою зусилля варто, варто бути здоровими тілом, а також духом – бути патріотами, вболівати за „своїх”, знати і пам’ятати своїх героїв, наслідувати їх щодня і щогодини!

На період проведення спартакіади університет безпеки життєдіяльності перетворився на веселий та чинний гостинний вулик, у якому вирувала атмосфера дружби та взаємної підтримки.

Так склалося, що першу спартакіаду МНС проводили у Львові, як 112 років тому, 14 липня 1894 року на етнічних українських землях у Львові відбувся перший футбольний матч між львівською та краківською командами, котрий тривав лише 6 хвилин, оскільки матч проходив до першого гола.

У відкритті змагань взяли участь ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, генерал-лейтенант Михайло Козяр, начальник управління соціально-психологічної роботи МНС України, заступник голови Львівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» полковник міліції Володимир Псюк, начальник Львівського управління комітету з фізичного виховання і спорту МОН України Богдан Юхницький.

Зокрема ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Михало Козяр зазначив:« На сьогодні наша держава і міністерство зокрема створює підґрунтя для розвитку спорту та розбудови масового фізкультурного руху, основне ж завдання покладається на пересічних громадян, вихователів та викладачів. Популяризація здорового способу життя – це, без перебільшень, справа кожного з нас! Оскільки лише в такий спосіб ми зможемо зберегти здоров’я своєї нації. Спорт в поєднанні з фаховими знаннями і тією найблагороднішою справою, що покладена на наше міністерство державою - забезпечення безпеки життєдіяльності наших громадян - невід’ємна складова рятувальника здатного в будь-який момент прийти на допомогу, здатного передбачити біду, захистити від біди та ліквідувати її наслідки. якщо вона вже настала».

Команди змагалися у наступних видах: професійно прикладна стрільба з АК-3, що відбувалася в селі Раковець, де перемогу здобув представник Черкаського інституту пожежної безпеки Максим Коміренко.

В Стрийському парку Львова відбулися змагання з легкої атлетики на дистанціях 1000, 3000, 5000 та 8000 метрів, і відповідно перше загальнокомандне місце вибороли представники Черкас, друге Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а третє Харківського університету цивільного захисту. Серед Львів’ян хороші результати показали Володимир Ковалишин, Олександр Войтович, Андрій Захарчишин та Михайло Сало.

У змаганнях з волейболу з самого початку фаворитами були Черкащини, що в подальшому привело їх до перемоги у цьому виді.

Наступного дня спартакіаду продовжили змагання з професійно-прикладної стрільби ПМ-2, Форт-12 де кращим став спортсмен з Харкова Максим Давиденко.

В гирьовому спорті змагалися у вагових категоріях від 60 до 90 кг. і понад 90 кг. Перемогу здобула команда Університету цивільного захисту України, відповідно друге та третє місце посіли Львівський державний університет безпеки життєдіяльності та Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Цікавим та захоплюючим став футбольний поєдинок між футбольними командами ЧІПБ та ЛДУ БЖД МНС. Перемогу здобули чемпіони Черкаської області ФК «Рятівник», а львів’яни стали другими.

Всі учасники спартакіади продемонстрували чудову витримку, велике бажання до перемоги та достойно представили свої навчальні заклади. Були висловлені слова вдячності організаторам змагань, котрі запевнили, що рівно через рік збірні команди обов’язково позмагаються знову, але вже в Черкасах.

 

 

 

 

Прес-служба ЛДУ БУД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10