RSS

Новини навчальних закладів

06.10.2006
ЛДУ БЖД

У Львові завершила свою роботу Міжнародна науково-практична конференція

Становлення та розвиток інформаційного суспільства є характерною ознакою ХХІ століття. Саме в інформаційному суспільстві набувають активного розвитку інформаційні та телекомунікаційні технології. Створюються умови для ефективного використання знань для вирішення різноманітних завдань. Які постають перед суспільством.

Сучасні інформаційні та телекомунікаційні технології поступово приходять в наше життя та стають чимось звичним та буденним. Мало хто замислюється над тим, що всі високотехнологічні досягнення, якими ми зараз з такою легкістю користуємося, років десять тому здавались би неможливими. Просто фантастичним.

Міжнародна науково-практична конференція проводилася за ініціативою Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України, за підтримки Секретаріату Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної ради України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства освіти і науки України, Академії педагогічних наук України. В ході конференції було вирішено проводити її циклічно на базі ЛДУ БЖД МНС.

В роботі конференції взяли участь провідні та всесвітньо відомі науковці з України, Польщі, Білорусії, Словаччини та Росії.

Серед них Президент Академії педагогічних наук України, доктор філософії, професор, дійсний член НАН і АПН України Василь Кремень; директор Інституту педагогіки і психології професійної освіти АПН України, доктор філософії, професор, дійсний член АПН України, Іван Зязюн, дійсний член АПН україни, доктор педагогічних наук, професор, академік-секретар Відділення педагогіки і психології професійно-технічної освіти Інституту педагогіки і психології професійної освіти АПН України Нелля Ничкало, головний консультант Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Василь Головінов, професор з Варшави Францішек Шльосек та інші високоповажні науковці.

Головними напрямками конференції стали: методологічні та психолого-педагогічні проблеми впровадження інформаційно-телекомунікаційних технологій у сучасну освіту, сучасні інформаційні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців цивільного захисту населення, дидактичні засади контролю знань, умінь і навичок студентів і курсантів, застосування інформаційно-телекомунікаційних технологій в процесі впровадження кредитно-модульної системи в контексті Болонського процесу, психологічні засади підготовки викладачів вищих навчальних закладів до використання інформаційно-телекомунікаційних технологій.

Вітальним словом розпочав конференцію ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності заслужений працівник освіти України, доктор педагогічних наук, доцент, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Михайло Козяр: «Надзвичайно велика честь приймати в своїх стінах таких поважних науковців та гостей. Щиро вдячний за те, що відгукнулися на наше запрошення та візьмете участь у міжнародній конференції, тема та проблематика якої на сьогоднішній день є, як ніколи актуальною. Ми вступаємо в суспільство знань де в основі-основ буде лежати методика створи, а не повтори і правитиме школа мислення а не запам’ятовування, де освіта матиме випереджувальний характер, а не підтримуючий.

Впевнений що такі міжнародні науково-практичні конференції надзвичайно потрібні та корисні з точки зору обміну досвідом та застосуванні його у навчально-виховному процесі».

Хід науково-практичної конференції транслювався в інтернеті і всі бажаючі могли спостерігати за доповідачами. Після вступного слова відбувся віртуальний контакт в режимі онлайн ректора ЛДУ БЖД МНС з кандидатом психологічних наук, генерал-майором Володимиром Садковим - ректором Університету цивільного захисту, котрий привітав всіх учасників Міжнародної конференції та наголосив на її надзвичайній важливості для подальшого процесу інформатизації суспільства.

Для учасників також була організована прес-конференція з представниками ЗМІ. Зокрема Василь Кремень зазначив, що запровадження інформаційно-телекомунікаційних технологій в сучасній освіті дозволить реалізувати цілий ряд завдань, що є актуальними при переході до інформаційного суспільства, дозволить розширити знаннєву основу цього суспільства. Президент АПН України сказав: «Якщо зосередити освіту та науку на розвиток людини, на тому, аби створити всі передумови, щоб кожна особистість була здатною до самопізнання і саморозвитку з тим, щоб у дорослому житті, у виробництві себе реалізувати, то будемо мати і динамічний економічний розвиток, і будемо мати щасливих людей».

Також для науковців та гостей, персоналу ЛДУ БЖД МНС відбувся концерт творчого колективу навчального закладу. Таке собі поєднання науки та творчості, яке викликало позитивні емоції та створило дружню та радісну атмосферу, було схвально сприйняте і висловлене неперевершеним педагогом Неллею Ничкало від імені всіх учасників конференції.

Під час завершення роботи конференції було визначено основні пріоритети щодо удосконалення процесів інформатизації в сучасній освіті, формування інформаційного суспільства, застосування інформаційно-телекомунікаційних технологій у підготовці фахівців цивільного захисту та подальша інтеграція системи освіти України у європейський науково-освітній простір.

 

  

Антон Крук
прес-секретар ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.