RSS

Новини навчальних закладів

30.09.2006
НУЦЗУ

Сумісні навчання: США – України

З 18 до 23 вересня на Одещині відбулися підсумкові навчально-методичні збори з начальниками відділів медико-біологічного забезпечення, медичних центрів ГУ (У) МНС України в автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, медичних служб аварійно-рятувальних і спеціальних загонів, Державної спеціальної (воєнізованої) аварійно-рятувальної служби, Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр МНС України» та медичних служб (частин) навчальних закладів МНС України.

У таких масштабних навчаннях взяли участь представники Міністерства надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства оборони, Міністерства охорони здоров’я, Міністерства зв’язку, Міністерства транспорту, Служби безпеки України не тільки з України, а й Каліфорнії, Молдови, Азербайджану, Грузії.

У ході навчань було відпрацьовано ліквідацію медико-санітарних наслідків великомасштабної аварії на залізниці, організацію роботи відділення життєзабезпечення постраждалого населення при надзвичайних ситуаціях, а також дії медичних працівників внаслідок терористичних актів у торговому центрі.

За словами начальника медичної служби Університету майора внутрішньої служби Юрія Приходька, такі навчання сприяють новаторству, обміну досвідом, усуненню негативних показників. «Наш мобільний госпіталь – найбільший в Україні, - говорить Юрій Приходько. – Хочеться зазначити, що аналогів він не має і в Європі. Саме такий польовий шпиталь використовувався Ірані та Пакистані».

Було вирішено багато питань, а проведення наступних навчань планується у 2008 році вже у Каліфорнії.

У ході прес-конференції із начальником медичної служби Юрієм Приходьком було використано відеоматеріали Центру пропаганди ГУ МНС України в Одеській області.

Прес-центр університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.