https://www.high-endrolex.com/10 «ЗУПИНИСЯ, МИТТЄВОСТЕ! ТИ – ПРЕКРАСНА!» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.02.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

«ЗУПИНИСЯ, МИТТЄВОСТЕ! ТИ – ПРЕКРАСНА!»

    «Відпочинком для душі та невід’ємною частинкою життя» називають своє захоплення фотографією молоді працівники факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) старший викладач кафедри техніки капітан служби цивільного захисту Ігор Бурляй, ад’юнкт кафедри пожежно-рятувальної діяльності капітан служби цивільного захисту Михайло Пустовіт та ад’юнкт кафедри автоматичних систем безпеки старший лейтенант служби цивільного захисту Олег Землянський.
    А все розпочалося пару років тому, коли Ігорь Бурляй отримав у подарунок фотоаппарат. Дуже швидко фотографування переросло у хобі, Ігор запалив своїм захопленням колег і з часом запропонував їм об’єднатися у фотоклуб. Ідею початківців підтримав досвідчений черкаський фотомайстер, директор одного із салонів «Фуджі» (розташованого по вулиці Гоголя, 269) Микола Вій, який вже протягом багатьох років допомагає у власній «Школі фотомайстерності» навчитися фотографувати клієнтам свого фотосалону.
    У серпні минулого року Микола Вій, Ігор Бурляй та Михайло Пустовіт стали співзасновниками громадської організації Черкаський міський фотоклуб «Позитив», членами якого на сьогоднішній день також є Олег Землянський та молоді черкаські фотолюбителі Аліна Богачук, банківський працівник Олег Янголь та приватний підприємець Ольга Зоря. Метою створення клубу було бажання популяризувати мистецтво фотографії, спілкуватися з черкаськими фотомайстрами, обмінюватися досвідом та ідеями, підвищувати свій художній рівень та творчу майстерність.
    16 січня фотоклуб «Позитив» відкрив свою першу фотовиставку «Моя найкраща фотографія 2010», до участі у якій через оголошення на Інтернет форумах, у маршрутках та у газеті «Ринок» були запрошені усі бажаючі. Спонсором виставки став Микола Вій, а відбирали роботи усі разом. За умовами конкурсу його учасником міг стати кожен, хто має цікаві та якісні фотокартки розміром 20х30 (до десяти робіт від одного автора), виконані у жанрах «портрет», «пейзаж», «макро-», «street» або «моя улюблена фотографія».
    Із близько 500 фотографій, поданих на конкурс 63-ма жителями Черкас, відібрали сто найкращих. П’ять із них належать Ігорю Бурляю, одна – Михайлові Пустовіту.
    Приміщення для першої фотовиставки «Позитиву» погодилася надати директор нещодавно побудованого на вулиці Хрещатик у м. Черкасах торгівельно-розважального центру «Хрещатик-сіті» Ірина Апухтіна. Саме там, на другому поверсі виставка буде функціонувати до кінця лютого.
    Під час її відкриття зібралося багато глядачів. А «червону стрічку» перерізав сам мер Черкас Сергій Одарич.
    Фотовиставка не мала на меті змагання фотохудожників, проте усі присутні автори і гості відзначили філософську красу фотопейзажів Ігоря Бурляя, готичну витонченість чорно-білих портретів двадцятирічної Ольги Степаньян та хвилюючу легкість високохудожніх світлин юного Антона Цимбала.
    Родзинкою дня став момент нагородження Антона Цимбала як автора кращої (на думку глядачів) роботи – фотографії «Дощ». Присутній на відкритті виставки директор Черкаської обласної дирекції АБ «Укргазбанк» Ростислав Ніконов назвав її «Позитивний дощ» і вручив Антонові пам’ятну срібну монету із обмеженого випуску нової серії Національного банку України – із зображенням кота (2011 рік – рік кота за китайським календарем).
    Загалом, фотовиставка, яка ще й досі тішить відвідувачів «Хрещатик-сіті», стала свідченням того, що серед проблемної буденності життя завжди були і є поряд з нами надзвичайно позитивні, творчі люди, які не тільки хочуть і вміють бачити красу оточуючого світу, а й прагнуть зупинити прекрасну мить, щоб залишити її монументальною у витворах мистецтва – чи-то на полотні, чи-то у скульптурі, чи ось так – на світлинах...
    Не дивно, що у ході підготовки та відкриття виставки знайшлися бажаючі стати новими членами фотоклубу «Позитив». У березні фотовиставка «Моя найкраща фотографія 2010» змінить місце розташування і переїде до Академії пожежної безпеки.

    На фото: зліва направо – автори представлених робіт Ольга Степаньян, Аліна Богачук та Олег Янголь; Ігор Бурляй (у центрі) спілкується з членами фотоклубу «Позитив»; стрічку перерізає мер Черкас Сергій Одарич; нагороджується автор «Позитивного дощу» Антон Цимбал; серед відвідувачів виставки – дорослі і малюки.

 

 

 Світлана Єренкова
Фото із сайту http://www.flickr.com/photos/58429497@N02/
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10