https://www.high-endrolex.com/10 Першокурсники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності присягнули на вірність українському народові | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.09.2006
ЛДУ БЖД

Першокурсники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності присягнули на вірність українському народові

23 вересня, відбулося складання Присяги на вірність українському народові першокурсниками Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та виголошення Урочистої обіцянки вихованцями Західноукраїнського технічного ліцею, який функціонує на базі університету.

Цього дня пожежно-рятувальна служба України поповнилась патріотично та ідейно налаштованими, високоморальними та вмотивованими на добро юнаками та дівчатами. В монолітному строю вишикувалось 265 юнаків, і що надзвичайно приємно, вперше в історії навчального закладу святі слова Присяги виголосили 8 дівчат, котрі влилися в дружні ряди пожежно-рятувального братства.
Люди в одностроях служби цивільного захисту України вписали багато яскравих сторінок у героїчний літопис нашої держави. Вони являють собою зразки сумлінного ставлення до виконання своїх обов’язків, безмежної стійкості, відваги та вірного служіння своєму народові. Беззаперечно і молоде поповнення буде гідними їх послідовниками.
Географія університету є досить широкою і охоплює всі регіони України. Тут навчаються представники західної, східної, центральної, північної і південної України.
Ще вчора для них пролунав останній шкільний дзвоник. Вступні іспити, великі переживання перед від’їздом до навчально-тренувального центру, а сьогодні вони вже досягли першого і найбільшого на цей час успіху у своєму житті – стали курсантами Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.
Молоді люди з відповідальністю і високим емоційним піднесенням готувалися до цієї знаменної події в їхньому житті. Понад тридцять відсотків нинішніх першокурсників є продовжувачами сімейних та родинних традицій, а приклад мужності та відваги їхніх батьків – велика рушійна сила, котра гартує волю і здатність у будь-яку хвилину прийти на допомогу людям.
До першокурсників звернувся ректор університету, заслужений працівник освіти України, доктор педагогічних наук, доцент, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Михайло Козяр: «Дякую вам за високу довіру і бажання навчатися у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності. В свою чергу запевняю, що для вас будуть створені найсприятливіші умови для оволодівання знаннями. Вимоги Держави до працівників пожежно-рятувальної служби значно зросли у порівнянні з попередніми роками, тому і завдання щодо захисту населення від пожеж, стихійних лих, аварій, катастроф набуло на сучасному етапі істотно нового змісту. Попереду у вас тернистий шлях, де не може бути місця для байдужості до людського горя, де альтруїзм і готовність до самопожертви окреслюють сенс і незрівняне значення сьогоднішньої непересічної події, котра назавжди повінчала Вас з мужністю і відвагою».
В цей знаменний день усі присутні на святі стали свідками історичної миті в житті Львівського державного університету безпеки життєдіяльності – вручення прапору університету, як символу доблесті, честі, мужності та відваги. До цієї знаменної події - здобуття статусу університету навчальний заклад йшов майже 60 років і ось 29 березня сподівання були реалізовані постановою Кабінету Міністрів України про реорганізацію Львівського інституту пожежної безпеки у Львівський державний університет безпеки життєдіяльності.
Серед гостей свята заступник Міністра МНС України, генерал-лейтенант Віталій Романченко, Народний депутат України Антон Ружицький, представник серетаріату Президента України Василь Стронський, начальник обласного управління освіти і науки Павло Хобзей, начальники облуправлінь МНС, представники адміністрації та мерії.
Зокрема Віталій Романченко у своєму привітанні першокурсникам зазначив: «Вступаючи до служби Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Ви даєте обіцянку завжди залишатися вірними і відданими Українському народові. Нині стратегічною метою Президента та Уряду України є досягнення нової якості життя громадян, запровадження нових соціальних, економічних, демократичних стандартів життєдіяльності людини та держави. Це завдання й нашого Міністерства, якому сьогодні випало забезпечення належного цивільного захисту громадян України, збереження їх життя, здоров’я та безпеки як вищих соціальних цінностей, задекларованих Конституцією України. Приклади героїзму, самовідданості, відваги, рішучості та високого професіоналізму випускників Львівського державного університету безпеки життєдіяльності під час ліквідації надзвичайних ситуацій є найкращим підтвердженням вагомого внеску у становлення і зміцнення нашої держави».
Після складання Присяги для усіх гостей, батьків та рідних курсантів відбувся концерт. Глядачів розважав вокально-інструментальний та танцювальний колектив університету, а срібні мелодії духового оркестру під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, Ярослава Сливи, не залишили байдужими жодної присутньої на святі особи. На навчально-спортивному комплексі для усіх гостей було продемонстровано елементи бойової роботи працівників служби цивільного захисту.
Ректор університету ознайомив Заступника Міністра МНС Віталія Романченка з матеріальною та навчальною базою ЛДУ БЖД МНС. Високоповажний представник Міністерства був вражений досягненнями науково-педагогічного персоналу навчального закладу у сфері впровадження у навчальний процес сучасних науково-інформаційних технологій і позитивно оцінив інтегрування університету в європейський науково-освітній простір.
Завершились урочистості парадним маршем першокурсників на центральній площі Львова та парадом пожежно-рятувальної техніки під салюти та оплески всіх присутніх на святі людей.

 

 

 

 


Антон КРУК,
речник ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10