RSS

Новини навчальних закладів

20.09.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

НАШЕ СВЯТО

 

17 вересня згідно з Указом Президента України встановлено День працівників цивільного захисту, який об'єднав два професійних свята: День працівників пожежної охорони та День рятівника. І це тому, що ці дві благородні професії призначені виконувати одне нелегке завдання — захищати людей від техногенних та природних негараздів, рятувати їхнє життя у кризових ситуаціях. Сьогодні це єдиний колектив, який працює на систему цивільного захисту.

17 вересня Черкаська площа Богдана Хмельницького була просто залита сяйвом щедрого полуденного сонця, блиском зірок на погонах і усмішками людей. Цього дня пожежники-рятувальники міста святкували своє професійне свято – День працівників цивільного захисту. Жителі та гості міста мали змогу стати свідками параду пожежної техніки, представленої Черкаським інститутом пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України та Головним управлінням МНС України  в Черкаській області. Тут же, на площі, на встановленій сцені під час урочистої частини у присутності курсантів, студентів та постійного особового складу інституту і вогнеборців-рятівників Черкащини виступали ректор інституту генерал-майор вн.сл. Микола Шкарабура та керівник ГУ МНС України в Черкаській області полковник вн.сл. Олександр Тищенко. З вітальним словом звернулися до присутніх заступник голови Черкаської облдержадміністрації Василь Корнієнко, ветеран пожежної охорони Леонід Скорич та інші шановані гості свята.

Найкращих офіцерів було нагороджено наказами Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктора Балоги. Зокрема, нагрудним знаком  “Кращому працівникові  пожежної охорони” було нагороджено полковника внутрішньої служби В’ячеслава Кибу – заступника начальника Головного управління – начальника управління з питань державного нагляду у сфері цивільного захисту ГУ МНС України в Черкаській області; Почесною відзнакою МНС України – Олександра Черевка – голову Черкаської облдержадміністрації; Почесною грамотою МНС України – підполковника вн.сл. Михайла Яценка, заступника начальника оперативного відділу, капітана вн.сл. Віталія Нещадова – заступника начальника відділу з питань наглядово-профілактичної діяльності ГУ МНС України в Черкаській області, Володимира Циганкова – начальника Черкаської комунальної аварійно-рятувальної служби, підполковника вн.сл. Аліну Балицьку – начальника кафедри моніторингу та цивільного захисту Черкаського інституту пожежної безпеки; цінними подарунками від Міністерства були нагороджені майор вн.сл. Віталій Круть – начальник 3-го курсу Черкаського інституту пожежної безпеки та Гай Ситар – начальник маневрово-пошукової рятувальної групи Черкаської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. Ректор інституту генерал-майор вн. сл. М.Шкарабура отримав Диплом спілки інженерів-механіків України за номером 48 (такі дипломи вручаються лише дуже визначним людям України за вагомі професійні досягнення).

Під час урочистостей були нагороджені перехідними вимпелами кращі трудові та навчальні колективи, співробітники, курсанти та студенти інституту, які протягом наступного року носитимуть це ім’я – КРАЩИЙ! Тут же на площі, у спеціально відведеному місці майбутні пожежники-рятувальники продемонстрували свої здібності у гасінні справжнього вогню, у розшуку за допомогою спеціально навчених собак та рятуванню потерпілих. А святкової атмосфери додала концертна програма за участю членів художньої самодіяльності інституту.

 

Світлана Єренкова

 

Фото Сергія Федоренка

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.