RSS

Новини навчальних закладів

15.09.2006
НУЦЗУ

Харківські рятівники святкують 10-річчя від дня заснування МНС

13 вересня у Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня працівників цивільного захисту та 10-річчя з дня заснування МНС України. З цієї нагоди Палац культури залізничників зібрав представників служби цивільного захисту. Біля будівлі було продемонстровано техніку пожежно-рятувальних підрозділів області, а потім відбувся святковий концерт, організований силами Головного управління МНС в Харківській області та Університету цивільного захисту України.

На святі були присутніми заступник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко, Харківський міський голова Михайло Добкін, начальник Головного Управління МНС України в Харківській області генерал-майор служби цивільного захисту Павло Одарюк,  ректор Університету цивільного захисту України генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Садковий, представники Харківської Єпархії, Харківського гарнізону пожежно-рятувальної служби, науково-педагогічні працівники Університету, ветерани, представники громадських організацій та інші запрошені.

На урочисту атмосферу усіх присутніх налаштував документальний фільм про героїчні будні рятувальників. На початку фільму Андрій Яковлєв, Генеральний консул Російської Федерації, привітав усіх представників служби цивільного захисту України. « Я дуже рідко зустрічаюсь з вами – і це добре, – зазначив він. - Чим менше ми зустрічаємось, тим менше надзвичайних ситуацій. Ви справді люди героїчної професії. Доказом цього є останні події у Донецькій області. Бажаю вам миру і добра, якомога менше надзвичайних ситуацій».

Привітавши особовий склад структурних підрозділів МНС із професійним святом, Харківський міський голова Михайло Добкін зазначив, що це свято увібрало всю людську вдячність за мужність та самопожертву рятівників, тим, хто обрав складний та небезпечний, але благородний шлях допомоги постраждалим у будь-яких надзвичайних ситуаціях. Він наголосив, що є одна служба, яка завжди поруч із людьми – служба постійної бойової готовності. Це – служба цивільного захисту.

Як зазначив начальник Головного управління МНС України в Харківській області генерал-майор служби цивільного захисту Павло Одарюк, наші рятівники завжди були взірцем високої професійної підготовки, прикладом цьому є врятовані життя багатьом харків’янам за останній період. Він зазначив, що сьогодні з боку керівництва міста й області приділяється велика увага розвитку матеріально-технічної бази харківських гарнізонів, висловив велику подяку.

Перед присутніми виступив ректор Університету цивільного захисту України генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Садковий, який зазначив, що навчальний заклад робить вагомий внесок у справу підготовки висококваліфікованих кадрів для МНС за сучасними вимогами. Він привітав зі святом всіх присутніх, особливу данину віддав ветеранам пожежної охорони.

Святкова зала майоріла квітами, сяючими посмішками нагороджених. А їх було дуже багато. Серед заохочених були шановні ветерани, колективи загальноосвітніх шкіл, де функціонують профільні класи рятувального профілю, представники підрозділів МНС, Університету цивільного захисту України, оперативно-рятувальної служби. Приємним став той факт, що деякі працівники отримали ордери на квартири.

Але основне для служби цивільного захисту – людська вдячність, про що свідчать листи громадян. А це – найвища оцінка праці.

Коленко В.В., прес-центр університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.