https://www.high-endrolex.com/10 Молоде поповнення служби цивільного захисту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.09.2006
НУЦЗУ

Молоде поповнення служби цивільного захисту

9 вересня на Меморіальному комплексі Слави у Лісопарку відбулося урочисте прийняття Присяги курсантами першого курсу Університету цивільного захисту України. Але не тільки це стало знаменним у житті провідного навчального закладу МНС України.

Саме цього дня було вручено Прапор Університету як символ доблесті, честі та слави, як заклик до особового складу гідно служити Батьківщині, мужньо і рішучо діяти в надзвичайних ситуаціях заради збереження і захисту життя людини, матеріальних цінностей та національного багатства Держави.  Це вже п’ятий прапор з початку заснування університету, історія якого починається з далекого 1928 року. 

259 юнаків після складання вступних іспитів, проходження курсу молодого бійця на навчальному полігоні Університету цивільного захисту України та перевірки на готовність засвоювати навчальну програму, яка вимагає фізичної витривалості й передбачає значне психологічне навантаження, у присутності першого заступника Міністра Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи України Володимира Антонця, заступника голови Харківської облдержадміністрації Сергія Стороженка, голови облради Василя Салигіна, заступника міського голови Олександра Кривцова, начальника ГУ МНС України в Харківській області Павла Одарюка, ректора Університету цивільного захисту України Володимира Садкового, ветеранів, своїх батьків прийняли Присягу працівника МНС України. Саме на Меморіалі  Слави – священному та урочистому місці для кожного харків’янина - курсанти присягнули на вірність своїй Батьківщині, своєму народові, готовність щомиті захистити життя людини у будь-якій надзвичайній ситуації.

Урочистим і піднесеним був настрій усіх присутніх. За традицією, освятив Прапор Університету на курсантів секретар Харківської єпархії отець Тарасій. 

Свято відбулося. Попереду в юнаків ще чимало труднощів і випробувань, але віриться, що вони наполегливо здобуватимуть знання й у майбутньому поповнять лави працівників Служби цивільного захисту України.

Подальшого зміцнення, плідного розвитку та невичерпної життєвої наснаги тобі, Університете!

Оперативно, Коленко В.,
прес-центр університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10