https://www.high-endrolex.com/10 Першовересень в Університеті цивільного закладу України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.09.2006
НУЦЗУ

Першовересень в Університеті цивільного закладу України

Рано-вранці особовий склад та студенти навчального закладу вже вишикувались на плацу для проведення урочистої лінійки.

Вперше у строю нашого навчального закладу – першокурсники, серед яких 260 курсантів та 244 студенти.   

Сьогодні в Університеті функціонують три факультети: цивільного захисту населення і територій та оперативно-рятувальних сил, а також новоутворений соціально-психологічний факультет, головним завданням якого є не тільки підготовка фахівців-психологів для підрозділів МНС, а й проведення наукових досліджень проблем психологічного захисту як працівників оперативно-рятувальних підрозділів, так й населення, постраждалого під час надзвичайних ситуацій, як це визначено статтею 13 закону України "Про правові засади цивільного захисту". Також у цьому році в Університеті відкрито ще одну спеціальність  «Цивільна оборона»  в існуючий технічній спеціалізованій  вченій раді, що у сукупності створює додаткові умови для зміцнення науково-педагогічного потенціалу навчального закладу.

 

Вихованців Університету вітали начальник Головного управління МНС України в Харківській області генерал-майор служби цивільного захисту Павло Одарюк, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації Володимир Росоха, ректор Університету генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Садковий. Приклади героїзму, самовідданості, відваги, рішучості, та високого професіоналізму різних поколінь випускників навчального закладу під час ліквідації стихійних лих, пожеж, техногенних катастроф підтверджують, що традицією була й залишається щоденна системна робота. І починається вона з навчання та виховання молоді. Ректор Університету Володимир Садковий наголосив, виступаючи перед курсантами, студентами та слухачами навчального закладу: «Ви наша зміна і наше майбутнє. Я звертаюсь до вас як до майбутніх працівників підрозділів Міністерства: від вашої наполегливої навчальної праці та прагнення якнайкраще оволодіти складними, але дуже важливим для держави та її народу професіями залежить спокій та безпечна праця її громадян, життя та здоров’я кожної людини.

Сподіваюсь, що цей рік, як і кожний, стане визначальним у створенні сучасної та ефективної підготовки кадрів для сфери цивільного захисту держави. Це є найактуальнішим завданням нашого навчального закладу».

Перша лекція пройшла – далі велика мандрівка до Країни Знань!!! Успіхів вам у навчанні, студенти і курсанти університету!

Коленко В.В.,
прес-центр університету

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10