https://www.high-endrolex.com/10 Українські та Польські рятувальники планують провести спільні навчання у рамках підготовки до Євро-2012 | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.12.2010
ЛДУ БЖД

Українські та Польські рятувальники планують провести спільні навчання у рамках підготовки до Євро-2012

У рамках підготовки до футбольного чемпіонату Євро-2012, представники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС та Варшавської головної школи пожежно-рятувальної служби попередньо домовились про проведення спільних міжнародних навчань у Львові.
Ректор Львівського Університету МНС Михайло Козяр розповів, що міждержавні навчання заплановано провести у декілька етапів. Спочатку відбудеться установча конференція у Варшаві на базі Головної школи пожежно-рятувальної служби, на якій узгодять усі позиції навчань. Плануються також тактичні навчання у Польщі, основною тематикою яких, буде організація роботи керівника рятувальної операції при ліквідації надзвичайних ситуацій та взаємодія з іноземними рятувальними підрозділами.
Одним з важливих етапів навчань, які стосуються безпеки людей під час Євро-2012, проведуть у Львові. Рятувальники відпрацюють комплекс питань щодо безпеки на стадіоні, організації евакуації людей у разі виникнення надзвичайної ситуації. Також буде розглянуто низку питань щодо організації системи безпеки у готелях та місцях з масовим перебуванням людей.
Вже зовсім скоро у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відкриють мультимедійний тренінговий центр. В межах угоди між начальним закладом та Національним космічним агентством України, в Університеті створюють лабораторію інтелектуального моделювання безпечного майбутнього, з можливостями дистанційного зондування землі за допомогою супутників та прогнозуванням різноманітних надзвичайних ситуацій на снові отриманих даних.
«Наші науковці вже зараз спільно з фахівцями МНС України та пожежно-рятувальної служби Польщі активно працюють над виробленням механізму забезпечення безпеки людей під час проведення Чемпіонату. Наша стратегічна мета - інтеграція української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини, адаптація українських фахівців, які працюють у галузі безпеки людини, до спільної роботи з міжнародними системами цивільного захисту і, зокрема, з Механізмом цивільного захисту Європейської спільноти, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій і, особливо, тих, які мають транскордонний характер», - зазначив Михайло Козяр.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10