29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

30.06.2006
НУЦЗУ

Надзвичайна подія

          Після чергового несення служби на дерев’яному мосту, що прокладений через річку Сіверський Дінець, командир взводу лейтенант внутрішньої служби Олег Федоряка і курсант Олександр Туренко поверталися до табору, як раптом почули крики жінки, яка благала допомоги.

          Діставшись місця події, хлопці побачили страшну картину: недалеко від берега горілиць на поверхні води втримувався чоловік. Він був непритомний і вже посинів від нестачі кисню. Роздумувати було ніколи. Хоча берег був доволі крутим та й чоловік – міцної статури, майбутні рятівники зібрали свої сили і витягли людину на берег. Тут на допомогу підійшли курсанти Володимир Курілов та Олександр Євдощук. Їм прийшлося застосувати свої знання з надання першої медичної допомоги. Перевернули постраждалого набік, аби злити воду. Прощупали пульс – він був ледь помітним, але чоловік став подавати ознаки життя. Курсанти підклали під голову валик, закутали постраждалого у теплі речі. Потім з’ясувалося, що людина, перебуваючи у нетверезому стані, невдачно пірнув у воду. Майбутні рятівники повідомили про трагедію лікаря навчального полігону Олександра Нащанського та викликали швидку.

         Пізніше лікарі констатували: у постраждалого – перелам шийного хребця. Прийшовши до тями, постраждалий – лікар-кардіолог, сам злякався страшного діагнозу. Не будь на той момент курсантів 1-го курсу Університеті, що перебувають сьогодні у навчальному таборі, і, може, не дочекався чоловік свого другого народження. Ось такі вони, наші майбутні рятівники – завжди поруч!

Коленко В.В., нач сектора зв’язків з громадськістю.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua