https://www.high-endrolex.com/10 «Рятувальники та музика – вічні!» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.06.2006
ЛДУ БЖД

«Рятувальники та музика – вічні!»

25 червня в місті Томашів-Любельський, проходив ХХІ музичний фестиваль духових оркестрів добровільної пожежно-рятувальної служби Любельського воєводства Республіки Польща. У конкурсній програмі фестивалю взяли участь п’ять найкращих оркестрів Любельського воєводства Польщі, а поза конкурсом виступив духовий оркестр Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України, під керівництвом вже добре знаного в Європі диригента військових оркестрів Ярослава Сливи.
Після того, як свій виступ закінчили учасники фестивалю, свої мелодії для глядачів дарував оркестр ЛДУ БЖД. Як сказав координатор фестивалю, воєвода Любельського воєводства, Войцех Жуковській: “Я надзвичайно вдячний колективу оркестру Львівського державного університету безпеки життєдіяльності за те, що приїхали до нас і ми мали змогу насолоджуватися чудовою українською музикою. Рятувальники та музика – вічні!”.
Особливо польським глядачам сподобався музичний твір “Чом, чом не прийшов”. Вони були вражені чарівним та неперевершеним голос солістки Тетяни Борецької.
Після завершення “свята музики”, оркестру зі Львова був вручений кубок та диплом лауреата фестивалю, а представник з Австрії офіційно запросив колектив оркестру взяти участь у музичному фестивалі, який відбудеться в їхній країні на початку осені.
Слід зазначити, що для колективу оркестру університету це вже не перший виступ за кордоном. На початку осені минулого року музиканти відвідали Францію де у місті Тіонвілі взяли участь у міжнародному фестивалі військової музики та стали дипломантами.
Не обійшлося без сюрпризів. Проходячи митний контроль, оркестр навчального закладу на двадцять хвилин паралізував роботу Рава-Руської митниці… Музиканти вітали митників з їхнім професійним святом, а люди, які вишикувалися в чергу біля пропускного пункту, з усмішкою на обличчі оплесками вітали музикантів.



Антон КРУК,
прес-секретар ректора ЛДУБЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10