https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

15.11.2010
НУЦЗУ

В Національному університеті цивільного захисту України пройшла курсантсько-студентська просвітницька акція «Veni, vidi, vici» або «Навчись перемагати – долати перешкоди, допомогти, запобігати».

11-го листопада в Національному університеті цивільного захисту України на навчально-спортивному комплексі відбулася курсантсько-студентська просвітницька акція «Veni, vidi, vici» або «Навчись перемагати – долати перешкоди, допомогти, запобігати». На заході були присутніми викладачі та вихованці Харківського національного університету внутрішніх справ, Харківського обласного спеціального загальноосвітнього навчально-виховного комплексу для дітей з вадами слуху, учні харківських шкіл. Розпочалась акція на плацу університету, гості мали змогу ознайомитись із діями навчальної пожежно-рятувальної частини при гасінні та ліквідації наслідків умовної пожежі. Після цього у спортивній залі вони відвідали три спеціально створених майданчики, що «відтворювали» життєдіяльність провідного навчального закладу МНС. У першому умовному «кабінеті» з установленою мультимедійною апаратурою відбулась презентація творчих проектів до «Євро-2012» – творів про краєвиди Харкова і Харківщини англійською і української мовами. Тут працювали викладачі кафедри мовної підготовки та їхні вихованці. Наступний майданчик зустрічав гостей спортивними «досягненнями» навчального закладу. Курсанти-спортсмени, чемпіони і призери з армрестлінгу, кікбоксингу, вільної боротьби, гирьового спорту, демонстрували свої здібності. До речі, кожний із бажаючих запросто зміг помірятись силою із кваліфікованим спортсменом та відпрацювати вправи із самооборони. Третій майданчик став своєрідним шпиталем, курсанти демонстрували свої навички з надання першої медичної допомоги. Багато хто з гостей захотіли побувати у ролі досвідчених медики, а от ролі «постраждалих» - нехай залишаться на навчальних полігонах.
Навчально-спортивне свято відбулося. Пізнавальне й корисне залишиться надовго у пам’яті кожного з присутніх.

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту України, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10