https://www.high-endrolex.com/10 «Наш святий обов’язок – оберігати життя та спокій громадян» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.06.2006
ЛДУ БЖД

«Наш святий обов’язок – оберігати життя та спокій громадян»

В сучасній правовій державі, зокрема в Україні, питання забезпечення безпеки життєдіяльності покладено на різноманітні державні органи серед яких вагому роль відведено Міністерству України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Надійна опора та майбутнє пожежно-рятувальної служби – молоді фахівці–випускники відомчих навчальних закладів МНС України.

21 червня МНС України збагатилося на 238 молодих кваліфікованих фахівців – випускників Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. До цього знаменного дня молоді люди йшли п’ять років, навчаючись та карбуючи свої знання на практиці під час проходження стажування в підрозділах МНС, участі у масштабних навчаннях з ліквідації різноманітних надзвичайних ситуацій. До слова, цьогоріч перед отриманням диплому спеціаліста, випускники закріплювали свої теоретичні знання під час навчань з ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру на Рівненській АЕС.
В урочистій академії з нагоди 54 випуску взяв участь заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій Анатолій Медвідь, який дав високу оцінку впевненому і стрімкому поступу університету в європейський науково-освітній простір, відзначив успіх у міжнародній співпраці із рятувальними службами Західної та Східної Європи. У своєму привітанні випускникам Анатолій Медвідь зазначив: « Я радий з того, що дружні ряди підрозділів МНС України поповнюються патріотично налаштованими та ідейно загартованими молодими громадянами, котрі свідомо обрали для себе складну, але вкрай почесну та потрібну людям професію – оберігати життя та спокій людей. Ви з честю витримали іспит, проявили волю і бажання на шляху пізнання та оволодівання знаннями – це ще не одна ваша перемога. В цьому монолітному строю майбутнє служби порятунку, віра і надія нашої держави».
21 випускник-відмінник був удостоєний честі отримати диплом з рук заступника Міністра, а Богдан Штайн, за рішенням вченої ради університету – погони старшого лейтенанта.
Слід зазначити, що понад п’ятдесят відсотків випускників навчального закладу є наслідниками славних традицій родинних та сімейних пожежних династій. Батьки по праву пишаються своїми синами.
21 червня це особливий день й не тільки для випускників, п’ять років тому, 21 червня 2001 року, тоді ще Львівське пожежно-технічне училище було реорганізоване у Львівський інституту пожежної безпеки – нині університет безпеки життєдіяльності.
З теплими словами привітань та найкращими побажаннями до випускників звернувся ректор навчального закладу, заслужений працівник освіти, доктор педагогічних наук, доцент генерал-майор внутрішньої служби Михайло Козяр: «На Вас чекає не проста і терниста дорога, випробування на мужність, сумління і честь. Люди в одностроях служби порятунку вписали багато яскравих сторінок у героїчний літопис нашої держави. Вони являють собою зразки сумлінного ставлення до виконання своїх обов’язків, безмежної стійкості та відваги вірного служіння своєму народові. Бажаю Вам, бути гідними їх послідовниками. Вірю, що Ви сповна використаєте набуті знання, навички і вміння для вирішення завдань які стоять перед Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій - створення життєво безпечного середовища для життя наших громадян».
Свято традиційно завершилось проходженням урочистим маршем. Було і підкидання монет на щастя, святковий стіл із шампанськім у шоломі, радісні сльози батьків, поздоровлення і привітання. Незабаром доля розлучить випускників на сотні, а то й тисячі кілометрів, але міцна дружба назавжди залишиться найголовнішою в їхньому житті.
Хай Вам щастить, лейтенанти!

Антон КРУК,
прес-секретар ректора ЛДУБЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10