https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 18.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

09.11.2010
НУЦЗУ

11 листопада курсанти-рятувальники гостинно зустрічатимуть молодь Харківщини

Гості Національного вишу МНС зустрінуться із Чемпіонами Європи та Світу на майстер-класах,  побачать арт-проекти до Євро-2012 від курсантів-мовознавців, навчаться  необхідним правилам   екстреної медичної допомоги.  О 15 годині на плацу навчального закладу розпочнеться спортивно-рятувальне свято. Курсанти продемонструють бойове розгортання навчальної пожежно-рятувальної частини. Гостинно відкриються двері навчально-спортивного комплексу вишу МНС. Курсанти - Чемпіони України, Європи, Світу запросять гостей навчального закладу на великий спортивний майданчик. Армрестлінг представлятиме курсант Сергій Зарицький, гирьовий спорт – Олена Меркулова, бокс - Сергій Дигтяр, Сергій Ус, кікбоксинг – Валентин Гребенюк, Валентин Ткачук, борців самбо – Олександр Хмелюк, Олександр Богданов, вільну боротьбу – Роман Дацюк, Ельдар Мамєдов.  Чемпіони-вихованці НУЦЗУ покажуть громаді свої досягнення,  розкажуть, яким чином можна стати спортсменом вищого ґатунку. Всі бажаючі матимуть нагоду навчитись  азам самозахисту та самооборони. Чемпіони-рятувальники одностайні у тому, що  запорукою  успіху  є  їх спроможність швидко приймати тактичні рішення і обв’язкова самопідготовка.

Поруч із спортсменами-рятувальниками працюватимуть  курсанти-мовознавці. Майбутні офіцери МНС  разом із викладачами кафедри мовної підготовки університету  презентуватимуть присутнім свої арт-проекти до Євро-2012. Англійською та українською мовами курсанти розкажуть про чудові краєвиди Харкова і Харківщини, про підготовку столиці до великих перегонів із футболу. Відомо, що вже протягом десяти років викладачі мовної кафедри багато зусиль докладають до навчання із групами курсантів, які вивчають іноземною специфічну  пожежно-рятувальну термінологію, а потім захищають  дипломні проекти. В умовах підготовки першої столиці до Євро-Чемпіонату курсанти-поліглоти  виріши розширити свої знання і створити спеціальні проекти про історію і культурно-мистецьку спадщину першої столиці.

А далі учасники просвітницької акції «Veni, vidi, vici» або «Навчись перемагати – долати перешкоди, допомогти, запобігати» перейдуть на майданчик, де працюватимуть фахівці з екстреної медичної допомоги. Курсанти, викладачі НУЦЗУ, представники медичної служби університету дадуть урок з актуальної теми – перша медична допомога постраждалим. Головна мета цього майстер-класу - навчити людей вміти допомогти собі та оточуючим в екстремальній ситуації. Рятувальники продемонструють,  як необхідно діяти  в умовах  надзвичайних подій, гості університету ознайомляться зі специфікою служби людей, котрі готові в будь-яку хвилину прийти на захист життя.

Захід до Дня студента в Національному виші МНС проводиться за підтримки Харківської Єпархії і особисто Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима, а також ректора Національного університету цивільного захисту України, генерал-лейтенанта Володимира Петровича Садкового.

Назва просвітницької акції  «Veni, vidi, vici» («Прийшов, побачив, переміг»)  дана в знаки того, що скоре вирішення якої-небудь справи із «відмінним» результатом  може відбутись за умов наполегливості і особистої праці. У зв’язку із цим хочеться побажати всій великій студентський і курсантський родини Харківщини - не гаяти часу  у рідному виші і  упевнено йти до своїх особистих Перемог!

Партнерські стосунки між курсантами та студентами харківських вишів є ознайомчими,  просвітницькими  і   корисними в аспекті соціально-гуманітарної роботи та організації дозвілля  майбутніх фахівців вищого ґатунку.  Співпраця між студентськими родинами  дасть змогу громадськості упевнитись у тому, що пізнання світу, а також моральні і культурні критерії виховання, доброзичливе відношення один до одного – незалежно від соціального статусу, є головними показниками і свідоцтвом справжнього виховання.

   

   

   

  

     

 

Автор проекту – Лариса Кошеварова        

  Національний університет цивільного захисту України

Фото – архів прес-служби навчального закладу

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10