RSS

Новини навчальних закладів

06.06.2006
ЛДУ БЖД

На базі ЛДУ БЖД МНС відбувся семінар: «Проблеми технологічного та кадрового забезпеченняв техногенно-екологічній сфері»

Закінчення холодної війни, глобалізація екологічних проблем, зростання соціально-економічних наслідків надзвичайних ситуацій, розширення масштабів терористичної діяльності, збільшення уваги до безпеки населення викликало трансформацію загального поняття національної безпеки та зміну її концепції. Сучасна еволюція поняття безпеки полягає у посиленні акценту на міжнародне співробітництво, відміну від більш традиційної опори – суперництво та конфлікти. В зв’язку з цим перед сучасністю та підрозділами МНС виникли нові завдання, які полягають у реагуванні на загрози техногенного, природного, екологічного характеру та їх запобіганню. Успішне вирішення цих завдань потребує тісної співпраці спеціалістів, які займаються проблемами життєдіяльності суспільства.


З цією метою на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відбувся міжвузівський науковий семінар на тему: „Проблеми технологічного та кадрового забезпечення в техногенно-екологічній сфері”.
Відкрив семінар голова організаційного комітету – проректор ЛДУ БЖД МНС, кандидат технічних наук, полковник Василь Ковалишин.


В роботі наукового семінару взяли участь понад 50 чоловік: представники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС, УкрНДІПБ МНС, Львівського національного університету ім.. І.Франка, національного університету „Львівська політехніка” та Львівського державного університету внутрішніх справ.
Семінар був розбитий на дві секції. В роботі першої порушувалися питання екологічних та техногенних проблем міст та регіонів, кадрове забезпечення в екологічно-техногенній сфері. В другій – екологічно-чисті та ресурсозберігаючі технології забезпечення життєдіяльності суспільства, моніторинг, попередження та ліквідація негативних явищ екологічно-техногенного характеру. Особливу цікавість викликала доповідь представника Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, суть якої полягала у створенні системи екологічного моніторингу міста Львова з використанням космічних даних та технологій ГІС, а також інтеграції в існуючі аналогічні європейські системи.


Було вирішено й надалі проводити роботу в напрямках розробки стандартів освіти у сфері безпеки життєдіяльності, відкриття напрямків підготовки спеціалістів у техногенно-екологічній сфері адаптованих до конкретних виробництв.



Антон КРУК,
прес-секретар ректора ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.