28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

31.05.2006
ЛДУ БЖД

Велика хмара – та малий дощ

  Велика хмара – та малий дощ

Якби ти знав,

Як много важить слово

І.Франко

 

            Таки правда – вдало підібране, а головне вчасно, слово, іноді дуже багато вартує. Цей же набір слів пов’язаний змістом несе до громадськості певну інформацію, справляє враження від події, а головне, формує думку цієї самої громадськості.

     Згідно канонів журналістики, особа яка несе до громадськості інформацію, в повній мірі відповідає за її достовірність та точність, перед оприлюдненням перевіряє та аналізує всі факти і об’єктивно висвітлює подію. Адже найменша допущена неточність, може наповнити іншим змістом ту чи іншу подію. Знайти проблему, розібратися у ній, донести правду, не образити, але ініціювати суспільне обговорення, бути незалежним, проте висвітлити свою позицію, бути над подією, проте проникнути в її суть… ось завдання журналіста, в нашому випадку, представника прес-служби підрозділу діяльність якого висвітлюється.

     Вже тиждень пройшов після першого фестивалю колективів художньої самодіяльності серед вищих навчальних закладів МНС, що проходив в Черкасах, все вже було сказане і пересказане. Та ось на очі попала інформація наших харківських колег . Ні, нічого поганого – просто не об’єктивно! Як то кажуть: «Велика хмара – та малий дощ».

     Можна акцентувати увагу на декількох частинах цієї інформації, переписаної слово в слово. Зрозуміло й те, що подію потрібно наповнити широким змістом та різнобічно прикрасити але… «Зокрема, І місце серед творчих колективів гідно посіла академія» - зазначалося в новинах про підсумки фестивалю(саме значення слова заперечує існування місць, тільки лауреатство у номінаціях)- як мінімум не коректно по відношенню до учасників дійства. Всі хто там був, знають хто як виступив і скільки дипломів отримав… хіба що, хтось не так розповів.

     Можна багато писати на цю тему, але не в тому суть. Надіюсь, що зауваження викладене в цьому тексті сприйметься правильно та самокритично, а взаємовідносини, я впевнений, залишаться теплими та дружніми.

З повагою,

Антон КРУК.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua