28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

12.05.2006
НУЦЗУ

Підготовчі курси для абітурієнтів за дистанційною формою навчання

20 лютого 2006 року в академії стартував уже другий проект навчання за дистанційною формою - підготовчі курси для абітурієнтів.  Курс складався з трьох дисциплін: фізики, математики, української мови. Навчання тривало 8 тижнів і закінчилося здачею випускних екзаменів з кожної дисципліни.

Група, що проходила навчання, складалася з 20 чоловік. Слухачі були з різних регіонів нашої країни (Бердянськ, Одеса, Луганськ, Сімферополь, Житомир, Донецьк, Апостолове, Хмельницький, Євпаторія, Ялта, Полтава (село Козельщина), Запоріжжя, Феодосія, Маріуполь, Саки), в основному, це південь і схід України. 

Дуже цікавим виявився віковий розподіл учнів – від школярів, випускників цього року, до офіцерів МЧС України, що закінчили школу 12 років тому. Нашими слухачами були студенти коледжів, солдати строкової служби, співробітники нашого Міністерства. 

Навчання проходило в постійному спілкуванні слухачів з тьютором і викладачами.

З 20 абітурієнтів, що проходили навчання, на іспит приїхали 12 чоловік.  Усі здали з позитивними оцінками, а середній бал випускних іспитів виявився приблизно на 1,5 бали вище, ніж на денній формі навчання.

Автори проекту зустрілися з тими, хто приїхав на іспити. Дуже цікаво було довідатися про їхнє враження щодо процесу навчання.  Усі слухачі одноголосні в оцінці – це цікаво, також відзначають, що особливо приємно те, що можна учитися вдома в будь-який зручний час, завжди є можливість задати питання викладачеві й одержати на нього відповідь. Ні в кого не виникло бажання залишити навчання, багато хто дізнався нове щодо дисциплін, які вивчалися, що свідчить про якість наших курсів. Ососбливо слід відзначити курс з української мови. Він був інформативним та містив різні види занять.

Відпрацювавши даний проект, Академія отримала позитивний досвід щодо організації та ведення навчання за дистанційною формою, з методики та технологій створення дистанційних курсів.

Реализація цього проекту ще раз засвідчила, що дистанційна форма – це повноцінна форма навчання, за якою майбутнє.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua