RSS

Новини навчальних закладів

01.09.2010
ЛДУ БЖД

День знань у Львівському держуніверситеті безпеки життєдіяльності

У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбулися урочистості з нагоди Дня знань.
В цей святковий день навчання розпочали понад 1800 курсантів та студентів. Усі вони здобуватимуть вищу освіту за спеціальностями «Пожежна безпека», «Управління інформаційною безпекою», «Охорона праці», «Цивільний захист», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Практична психологія», «Транспортні технології». Підготовка фахівців буде здійснюватись на 22 кафедрах, серед яких 3 новостворені: термодинаміки та фізики, управління інформаційною безпекою та кафедра Цивільного захисту та комп’ютерного моделювання еко-геофізичних процесів.
Привітати майбутніх рятувальників прийшли перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Мирон Янків, Директор департаменту цивільного захисту МНС України генерал-майор Василь Квашук, начальник ГУ МНС України у Львівській області генерал-майор Сергій Дмитровський, ветерани та батьки.
Вітаючи колектив навчального закладу перший заступник ЛОДА Мирон Янків відмітив, що Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС України сьогодні є провідним вищим навчальним закладом України в галузі безпеки людини, який визнали у Європі та включили до загальноєвропейського механізму забезпечення безпеки. «Це підтверджують нинішні учні та випускники, які не раз на ділі доводили свою фаховість та майстерність під час ліквідації численних надзвичайних ситуацій», - сказав М. Янків.
Вже традиційно, серед першокурсників багато тих, хто продовжує родинну династію пожежних-рятувальників. Цьогорічний набір засвідчив про зростання інтересу молоді до професії рятувальника та високий рейтинг Львівського державного університету безпеки життєдіяльності серед абітурієнтів.
Гість з Міністерства В. Квашук від імені Т.в.о. Міністра МНС України Михайла Болотських привітав усіх з початком навчального року та зазначив: «Сьогодні нашим рятувальникам доводиться, без перебільшення, у виняткових обставинах долати пожежі й аварії на підприємствах, об’єктах промисловості, транспорті, ліквідовувати наслідки природних катаклізмів, а також виконувати величезний обсяг робіт з мінімізації наслідків Чорнобильської катастрофи. Актуальною і надзвичайно гострою залишається проблема безпеки військових арсеналів, баз і складів боєприпасів та залишків вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни та хімічної зброї, затопленої у територіальних водах України. Саме ці напрямки у вашій повсякденній діяльності, під час теоретичних і практичних занять, мають стати пріоритетними на шляху оволодіння знаннями щодо забезпечення високого рівня безпечної життєдіяльності українського народу».
Ректор Університету, професор Михайло Козяр зазначив, що одним з головних завдань є надання якісних освітніх послуг, індивідуальний підхід та партнерські відносини між викладачем, курсантом та студентом, подальша інформатизація та застосування сучасних інформаційно-телекомунікаційних технологій у навчальному процесі. Він вручив курсантам та студентам першого курсу символічний ключ до Країни знань, а настоятель церкви Покрови Пресвятої Богородиці отець Роман промовить святочну молитву і провів ритуал освячення першокурсників. Після урочистостей курсанти та студенти вирушили на перший «Урок знань», який провів особисто Директор департаменту цивільного захисту МНС генерал-майор Василь Квашук.

 

 

 

Прес-служба ЛДУ БЖД МНС, фото - Назар Коляда

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.