https://www.high-endrolex.com/10 Однакові проблеми краще вирішувати разом | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.08.2010
НУЦЗУ

Однакові проблеми краще вирішувати разом

19-го та 20-го серпня у столиці Швейцарії місті Берн відбувся 4-й Швейцарський Національний Конгрес «Надання екстреної психологічної та духовної допомоги». На запрошення начальника відділу цивільного захисту Федерального агентства зі справ цивільного захисту Даніеля Ребетеза у роботі шанованого засідання взяв участь провідний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту МНС полковник служби цивільного захисту Віталій Христенко.
Також учасниками Конгресу були науковці та практичні психологи з Німеччини, Франції, Бельгії, які безпосередньо брали участь у підготовці та проведенні масових спортивних заходів у своїх країнах та наданні екстреної психологічної допомоги постраждалим внаслідок будь-яких надзвичайних ситуацій.
«Діяльність єдиної в Україні науково-дослідної лабораторії, - говорить Віталій Євгенович, - була представлена на спеціально виробленому стенді французькою мовою. Цей стенд знаходився на видному місці (центральному вході), і кожний бажаючий мав змогу з ним ознайомитися. Слід зазначити, що до діяльності психологів МНС України, і зокрема, діяльності науковців науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ, фахівцями Швейцарії, Франції, Німеччини був проявлений досить значний інтерес».
Господарями такого масштабного заходу було організовано зустріч із рятувальниками міста Біль (кантон Берн) саме під час їх чергування. Закордонні колеги представили своє технічне забезпечення, також ознайомили із умовами праці, а ще - запросили повечеряти разом. Під час спілкування з’ясувалося, що проблеми психологічного супроводу діяльності швейцарських рятувальників мають дуже велике значення і повинні вирішуватися досить оперативно. Адже вплив негативних психічних факторів на рятувальника під час виконання ним своїх обов’язків не проходить без наслідків.
Як зазначив полковник Христенко, в результаті теплого прийому швейцарськими колегами і цікавої зустрічі екстремальних психологів двох країн з’ясувалося, що у нас досить багато однакових проблем, які вирішувати краще разом.

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС, фото – Віталія Христенка.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10