https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 19.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

30.08.2010
ЛДУ БЖД

Перші кроки на шляху до здобуття фаху

Протягом двох тижнів молоді люди, які вступили на навчання до Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС гартували власну свідомість та пізнавали основи професії рятувальника під час традиційного табірного збору. Приємним є той факт, що цього річ серед юнаків також 27 дівчат. Для цих молодих людей табірний збір є одним з перших кроків на шляху до омріяної професії. З огляду на останні події в Україні та й в усьому світі (в середньому в світі щосекунди виникає понад 300 надзвичайних ситуацій) професія рятувальника набуває першочергового значення у повсякденному житті суспільства. Це дає підстави вважати, що молодь зробила усвідомлений вибір щодо складної і небезпечної професії.

Під час зборів юнаки та дівчата вчилися раціонально використовувати час, планувати свою роботу, а головне, швидко приймати рішення в екстремальних та обмежених часом умовах. Протягом цього періоду поруч з молодим поповненням були досвідчені наставники-офіцери, які допомагали адаптуватися до нових умов та навчали основам пожежно-рятувальної справи.

Під час відкриття табірного збору, ректор Університету, генерал-лейтенант служби цивільного захисту Михайло Козяр зазначив: «Напевно кожен з вас задавав собі питання, – чи під силу пересічній людині бути надійним оберегом іншим? У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності однозначно стверджують, що це саме так й переконливо доводять на власному прикладі. В стінах навчального закладу гартується звитяжний дух і наснага майбутніх героїв-рятувальників, офіцерів, яких завжди об’єднували мудрі слова гасла «Viribus-Unitis»(В єдності – сила). Тут не має місця самолюбам та байдужим до чужого горя людям, а діє принцип дружньої, командної і згуртованої гри, де приорітет – людське життя і здоров’я».

 




Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10