https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 25.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

06.08.2010
НУЦЗУ

Навчальному центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту – 70

6-го серпня єдиний в Україні Навчальний центр Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту відзначив своє 70-річчя з дня заснування. Урочистості відбулися на плацу Центру у с. Ватутіне Нововодолазького району Харківської області. Від керівництва Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи бойовий Прапор вручив підрозділу ректор Національного університету цивільного захисту України генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. В урочистостях також узяли участь перший заступник начальника ГУ МНСУ в Харківській області полковник служби цивільного захисту Олександр Волобуєв, керівництво Нововодолазької райдержадміністрації, представники ГУ МНСУ в областях, громадськості, ветерани пожежної охорони. Активними учасниками заходу стали духовий оркестр, знаменна група та представники Національного вишу МНС. Після урочистого вручення й освячення Прапора, нагородження працівників Центру, а також теплих слів привітання відбулися закладення цеглин майбутньої каплиці на території підрозділу, демонстрація пожежно-рятувальної техніки та можливостей рятувальних підрозділів.
Слід зазначити, що підготовка кваліфікованих робітників для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ефективна ліквідація їх наслідків є пріоритетним напрямком діяльності Навчального центру Оперативно–рятувальної служби цивільного захисту протягом тривалого часу його функціонування. А протягом трьох років поспіль на базі Центру курсанти Національного вишу МНС – майбутні фахівці-піротехніки проходять навчально-тренувальну практику з метою отримання в подальшому робітничої професії «Сапер (розмінування)».



Прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10