RSS

Новини навчальних закладів

03.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

Чемпіонат світу із самбо – ще одне досягнення курсанта Єрмоленка

Курсант третього курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України Дмитро Єрмоленко посів третє місце в особистому заліку у своїй ваговій категорії «до 52 кг» на IV Кубку Президента Російської Федерації із самбо, який по праву прирівнюється до чемпіонату світу. Змагання проходили у Москві в останні дні липня в рамках Міжнародного форуму «Росія – спортивна держава». Вже вчетверте участь в них взяли найсильніші збірні команди світу із самбо: Російської Федерації, України, Республіки Білорусь, Грузії, Болгарії, Венесуели та Республіки Кореї. Серед учасників – такі найсильніші спортсмени планети, як шестиразовий чемпіон світу Раїс Рахматуллін, дворазовий чемпіон світу Віталій Мінаков із Російської Федерації та чотириразовий чемпіон світу із Республіки Білорусь Юрій Рибак. У числі дев’яти членів збірної України виступав семиразовий чемпіон світу з України Віктор Савінов.

В урочистій церемонії відкриття, яка відбулася у Палаці спорту «Динамо» в Крилатському, зокрема, взяли участь представник Президента РФ в ЦФТ Георгій Полтавченко, голова Всеросійської федерації самбо Сергій Єлисеєв та президент Міжнародної любительської федерації самбо Василь Шестаков.

 «Тиждень тому Прем’єр-міністр Росії Володимир Путін сказав, що самбо повинне стати олімпійським видом спорту, і ми мусимо докласти до цього всіх зусиль», – зауважив під час свого виступу Василь Шестаков. 

За чотири роки проведення  Кубку Президента Російської Федерації із самбо ще жодного разу головний кубок переможця не вдавалося вивезти за кордони Росії. Так сталося і цього року. Традиційно у боротьбі за перемогу у фінальних поєдинках зійшлися на рингу російські та білоруські самбісти. І знову росіяни виявилися сильнішими! Третє місце посіла збірна України.

Срібний призер турніру, курсант Академії пожежної безпеки, майстер спорту із самбо Дмитро Єрмоленко у складі збірної України виступає четвертий рік поспіль. Із них три роки – у складі молодіжної збірної. Серед його особистих досягнень, окрім перемог на комерційних турнірах, які проходили протягом останніх років у Російській Федерації, Республіці Польща та Чехії, – треті місця на чемпіонаті Європи (2008 рік, Республіка Білорусь),  чемпіонаті світу (2008 рік, Узбекистан), друге місце на чемпіонаті Європи (2009 рік, Литва), третє місце на чемпіонаті світу (2009 рік, Болгарія).

Щороку проводиться 5 етапів розіграшу Кубка світу із самбо. Цей вид спорту на сьогодні успішно розвивається у 56 країнах. Серед них: країни колишнього Радянського Союзу, Італія, Іспанія, Франція, Великобританія, США, Венесуела, Японія, Південна Корея та інші.  Великий інтерес до самбо виник навіть в Африці. Нещодавно у  Марокко пройшов чемпіонат Африки, в якому взяли участь 13 африканських країн. Цілком можливо, що в недалекому майбутньому цей красивий вид спорту стане олімпійським. Для прийняття в олімпійську сім’ю необхідно, щоб самбо розвивалося у 75 країнах.

У Російській Федерації цей вид спорту признаний національним із 2003 року. Нині Росія проводить найактивнішу пропаганду самбо, вирішує питання щодо відряджень своїх тренерів-інструкторів на рік-два в інші країни, друкує методичні посібники англійською мовою тощо.

Наступний етап чемпіонату світу із самбо пройде на початку жовтня в Москві. Планується, що в ньому візьмуть участь спортсмени із 27 країн світу. Вперше – із Непалу, Індії, Сингапуру, Індонезії, Малайзії, Бангладеша, Таїланда, Сирії, Лівану та Пакістану.

Майбутній рятувальник із Черкас, курсант Дмитро Єрмоленко, який незабаром має отримати звання майстра спорту міжнародного класу, нині готується до фіналу Кубку Світу, який відбудеться у серпні в Казахстані.

Світлана Єренкова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.