https://www.high-endrolex.com/10 «FENIX 2010»: РЯТУВАЛЬНИКИ УСІХ КРАЇН, ЄДНАЄМОСЯ! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.07.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

«FENIX 2010»: РЯТУВАЛЬНИКИ УСІХ КРАЇН, ЄДНАЄМОСЯ!


    Шестеро співробітників та троє курсантів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України у складі делегації України взяли участь у Міжнародних пожежно-тактичних навчаннях «FENIX 2010», які проходили з 19 по 24 червня на тренувальному полігоні Головної школи пожежної служби Республіки Польща у місті Пьонки.


     Окрім черкащан, до складу української делегації входили ще 20 осіб: представники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Національного університету цивільного захисту України, Інституту державного управління у сфері цивільного захисту, Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту. У навчаннях також взяли участь делегації з Німеччини, Франції, Білорусі, Румунії, Латвії, Литви та Естонії.


     Навчання, що були організовані на досить високому рівні, складалися із чотирьох етапів: робота штабу, дорожньо-транспортна пригода, аварія на об’єкті хімічної промисловості та гасіння пожеж у промислових і житлових будівлях. За сценарієм умови, в яких працювали рятувальники, були максимально наближені до реальних, тож на всіх етапах змішані команди (у складі представників різних країн) працювали одночасно вдень і вночі у форматі «6 годин роботи – 6 годин відпочинку».


    Представники Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України протягом навчань не тільки мали можливість ознайомитися із найсучаснішою європейською пожежною технікою та аварійно-рятувальним інструментом, взяти участь у ліквідації надзвичайних ситуацій та набути досвіду щодо ефективної співпраці із рятувальними підрозділами з інших країн, а й показали високий рівень власної професійної підготовки.
 


    Під час завершального етапу Міжнародних пожежно-тактичних навчань «FENIX 2010» була проведена церемонія закриття, на якій ректор Головної школи пожежної служби Республіки Польща висловив подяку усім присутнім за гарну співпрацю і запросив взяти участь у таких навчаннях і наступного року.


    Цікавим моментом церемонії закриття навчань стало нагородження польських курсантів за роботу з ліквідації повені, яка сталася нещодавно у Польщі.


 

   

 

Начальник сектора міжнародного співробітництва АПБ
майор служби цивільного захисту Максим Удовенко
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10