https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 20.04.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

16.06.2010
ДСНС України

В Україні за підтримки МНС розпочалися зйомки фільму про Чорнобильську трагедію

  

12-го червня в прес-центрі інформаційного агентства «Інтерфакс Україна» відбулась прес-конференція за участю акторки Ольги Куриленко, Міністра МНС Нестора Шуфрича, продюсера Летиції Гонсалес та режисера Михаль Боганім, присвячена початку зйомок французько-українського фільму про Чорнобиль «Земля забуття». Нестор Шуфрич подякував Летиції Гонсалес, Ользі Куриленко, Михаль Боганим, а також українським продюсерам Марині та Ігорю Лопатьонок за те, що знайшли можливість залучити ресурси і дати життя цьому фільму: «Тема Чорнобиля не могла залишити байдужим керівництво Міністерства. На жаль, весь світ знає Україну не тільки завдяки таланту Ольги Куриленко, братів Кличко, Андрія Шевченко, але і через Чорнобильську трагедію.

Це не тільки техногенна аварія, а тисячі загублених життів, і я хочу висловити слова подяки Ользі Куриленко за зйомки в цьому фільмі, знаючи, що вона заради нього відмовилася від проекту у Сполучених Штатах. Сподіваюся, що наступного року на Канському фестивалі фільм знайде розуміння у глядачів. Хочу підкреслити, що Міністерством з питань надзвичайних ситуацій буде надана максимальна підтримка у організації зйомок».

Фільм розповість про одну з найбільших техногенних катастроф XX століття - аварії на Чорнобильській АЕС. Зйомки проходитимуть на території України, деякі епізоди зніматимуться в Зоні відчуження за сприяння МНС України. В основі сюжету – особиста драма молодої дівчини з Прип’яті, міста радянських атомників. Спокійне і щасливе життя руйнується в одну мить – в день страшної аварії на атомному реакторі. Втрата близьких, паніка і жах, безповоротно втрачена молодість і краса, хвороби – все це довелось пережити героїні Ольги Куриленко. І крізь призму скаліченої катастрофою долі глядач відчує всю глибину Чорнобильської трагедії.

«Я рада зніматися вперше на Україні. Це буде мій перший фільм, де я буду розмовляти трьома мовами. 15 років я прожила в Україні, тому легко зможу втілитися в роль. За час підготовки до зйомок я багато перечитала книжок про Чорнобильську аварію і переглянула чимало документальних фільмів на цю тематику - все це мені допоможе», - розповіла виконавиця головної ролі Ольга Куриленко.

Режисер фільму Михаль Боганім розказала журналістам про підготовку до роботи над сценарієм фільму: «Я вже знімала фільм „Одеса-Одеса”, який був представлений на фестивалі „Молодість”. Значний час я перебувала в Києві, і перейнялася темою Чорнобильської катастрофи. Я побувала в самій Зоні відчуження, велике враження на мене справила Прип’ять. Я почала багато читати про цю аварію і мене почав вибудовуватися сценарій. Це фільм про людські долі, а фільмів, які б показували Чорнобильську трагедію у такому аспекті, у Європі немає”.

В свою чергу Летиція Гонсалес наголосила: «З самого початку проекту ми отримали значну підтримку від Н.Шуфрича, від МНС. Без них ми б не змогли б так розвивати проект та проводити зйомки».

Вихід фільму заплановано на 26 квітня 2011 року – 25-ту річницю трагедії на Чорнобильській АЕС.

 Прес-служба МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10