https://www.high-endrolex.com/10 На кафедрі Пожежної та рятувальної підготовки факультету оперативно-рятувальних ведуться роботи зі створення сучасної теплодимокамери. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.06.2010
НУЦЗУ

На кафедрі Пожежної та рятувальної підготовки факультету оперативно-рятувальних ведуться роботи зі створення сучасної теплодимокамери.

На кафедрі Пожежної та рятувальної підготовки факультету оперативно-рятувальних ведуться роботи зі створення сучасної теплодимокамери. В рамках цих робіт розроблено сучасну установку, що дозволяє не тільки проводити заняття на вищому рівні, а й також виконувати наукові дослідження в задимленому приміщенні та визначати рух димових потоків.

 Ця установка включає в себе:

1. Генератор диму фірми Antari Z-1020

 Цей генератор дозволяє отримувати задимлення різної щільності за рахунок використання в ньому різних типів диму (легкого, середнього та важкого). Дистанційне керування генератором дозволяє у будь-який момент регулювати щільність задимлення та кількість диму в приміщенні. Дим, що виробляється генератором, є безпечним для людини. Він може встановлюватися на підлозі, підвішуватися на стіні або на стелі, тобто дозволяє моделювати різні варіанти виникнення надзвичайної ситуації. Його ефективно використовувати на заняттях та під час досліджень.

2. Установка димовидалення.

 Ця установка включає в себе два потужні вентилятори, які можуть працювати на видалення диму, а також на приток чистого повітря. Їх використання підвищує безпеку проведення занять, дозволяє змінювати обстановку на заняттях та проводити дослідження щодо руху димових потоків в приміщеннях.

3. Датчики руху з пультом керування.

Використання цих приладів дозволить контролювати правильність виконання курсантами оперативних завдань на практичних заняттях в димокамері, а також дозволить досліджувати психофізіологічні якості газодимозахисників. В цілому ж ця установка – це ще один крок кафедри Пожежної та рятувальної підготовки до підвищення якості проведення практичних занять та поліпшення лабораторних досліджень.

Прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10