https://www.high-endrolex.com/10 Підрозділи МНС поповнили випускники Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.06.2010
ЛДУ БЖД

Підрозділи МНС поповнили випускники Львівського держуніверситету безпеки життєдіяльності

11 червня, у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності відбувся випуск фахівців. Підрозділи МНС України, інших міністерств та відомств, приватних організацій поповнять 388 висококваліфікованих фахівців. Серед них 28 магістрів, 115 спеціалістів та 245 бакалаврів.
В урочистостях з нагоди випуску взяли участь перший заступник міністра МНС України генерал-майор Віталій Бут, ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Михайло Козяр, представники органів влади, пожежно-рятувальних служб країн Європи та керівники облуправлінь МНС України.
29 випускників отримали дипломи з відзнакою з рук першого заступника Міністра МНС Віталія Бута. Цікавим є той факт, що вперше в історії навчального закладу магістри Андрій Івануса та Сергій Ємельяненко захистили свої дипломні роботи на французький мові.
В. Бут привітав новоспечених офіцерів та зазначив: «Престижний навчальний заклад, який ви закінчили, став сьогодні осередком безпеки в Україні та зайняв гідне місце у загальноєвропейському механізмі забезпечення безпеки людини. Прикладом власного життя та самовідданої служби гідно продовжуйте славні традиції свого рідного Університету, зміцнюйте авторитет МНС України та примножуйте славу рідної Батьківщини. Пам’ятайте, що Ваше головне завдання – захищати людські життя і здоров’я, боронити від вогню матеріальні цінності, ставати на заваді стихії чи людської недбалості, які можуть призвести до виникнення надзвичайних ситуацій. Це важка, але почесна місія. Ми віримо у Ваші сили і з радістю приймаємо Вас у лави підрозділів МНС».
Сьогоднішні випускники здатні вирішувати широке коло питань, які безпосередньо стосуються забезпечення безпеки людей у всіх сферах життєдіяльності. Вони мають значний практичний досвід адже за період навчання проходили стажування в пожежно-рятувальних підрозділах та споріднених навчальних закладах України, Польщі, Франції, Німеччини та інших країн, брали безпосередню участь у ліквідації масштабних надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, які виникали на території держави.
В цей святковий день випускникам випала унікальна можливість доторкнутися до історії, поспілкуватися з тими людьми, хто творив історію навчального закладу та є гарним прикладом для наслідування. Адже в день випуску до нас в гості приїхали випускники 1985 року, які через 25 років зустрілися в стінах рідної альма-матер. Серед них також нині діючий Міністр МНС Республіки Білорусь Енвер Барієв.
Випускники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності завжди славились високим рівнем знань та не раз доводили свою фаховість на ділі. Упродовж свого існування навчальний заклад підготував понад 25 тис. фахівців, серед яких 38 генералів. Багато випускників Університету перебувають на керівних посадах в органах влади, обласних управліннях та пожежно-рятувальних підрозділах. Ряд вихованців нашого навчального закладу за самовіддану працю, мужність та відвагу нагороджені вищими державними нагородами.
Сьогоднішні молоді лейтенанти ставали прикладом мужності, шляхетності, благородності та відваги в період навчання. Зокрема, продовжувач батьківської справи Євген Кобко, який врятував із охопленої вогнем квартири бабусю з онуком, Андрій Гаврих запобіг вибуху газу в житловому будинку у Львові, Василь Бондарчук та Андрій Пікула врятували життя чоловікові та загасили полум’я в його помешканні. Багато серед випускників й тих, хто продовжить сімейну династію пожежних-рятівників.
Вони стали свідками та учасниками багатьох прогресивних змін та суттєвої модернізації навчального закладу. Перш за все – це реорганізації інституту в Університет, покращення наукової та навчальної бази, інформатизація навчального процесу шляхом впровадження сучасних інтерактивних технологій. Минулого року Університет вступив до європейської асоціації ВНЗ, які працюють в галузі безпеки людини. Підписання конституції асоціації відбувалося на урочистому засіданні Генеральної асамблеї асоціації в м. Барселона.
У вітальній промові до випускників ректор університету Михайло Козяр зазначив: «На тлі всіх небезпечних процесів, які відбувалися на території держави, ви зробили усвідомлений вибір, пройшли нелегкий шлях здобуваючи знання та приєдналися до славної пожежно-рятувальної родини, де головними гаслами є – запобігти, врятувати, допомогти, а самопожертва та небайдужість до чужого горя є характерною рисою кожного члена цієї родини – від Міністра до рядового. Професія, яку ви обрали є однією з найпрестижніших у світі. Ще одним вагомим аргументом є те, що на ринку праці зростає попит на фахівців вашого профілю, а це дає впевненість у правильному виборі. Сьогодні доля розкине вас по різних куточках нашої держави де ви будете виконувати нелегку та вкрай відповідальну і почесну місію – оберігати життя та спокій наших громадян».
Після вручення дипломів випускники пройшли урочистим маршем підкидаючи вгору монети на щастя. Був і феєрверк, і святковий стіл із шампанськім у пожежному шоломі, а також радісні сльози батьків, численні поздоровлення і привітання.

Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10