29.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

18.05.2010
НУЦЗУ

Національний виш МНС достойно представив свої здобутки, взявши участь у Всеукраїнській акції «Зробимо життя безпечним»

15-го травня на головній вулиці міста Києва Хрещатику відбулись громадські заходи «Зробимо життя безпечним» у рамках відзначення Дня Європи за підтримки Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. На святі були присутніми Міністр МНС України Нестор Шуфрич, голови представництв Європейського Союзу в Україні, представники міської та обласної адміністрації, громадські діячі, а також господарі заходу – представники ГУ МНСУ в областях, вищих навчальних закладів МНС. Стрижневою метою великомасштабної акції стало привернення уваги широкого загалу до проблеми забезпечення безпечної життєдіяльності населення, виховання молоді на прикладах героїчних вчинків наших співвітчизників, а також популяризація професії рятувальника.
Уже зранку славнозвісний Хрещатик зустрічав гостей – із всіх регіонів нашої держави з’їхалися МНСники, аби представити діяльність надзвичайного міністерства широкому загалові, підвищити престижність благородної і небезпечної професії рятувальника. Учасники та організатори заходу переживали – зранку Київ зустрів їх проливним дощем. Але згодом сонечко змінили туманний настрій. Тож і погода, і усміхнені від приємних зустрічей обличчя рятувальників посприяли тому, аби на головній вулиці столиці запанувала легка, доброзичлива, тепла атмосфера. Неспроста гості заходу завітали до виставки набагато раніше за призначений час. Вздовж Хрещатика розташувались 30 наметів, в яких було розміщено експозиції зразків видавничо-друкарської та сувенірної продукції з тематики безпеки життєдіяльності ГУ МНС та вищих навчальних закладів МНС. На виставкових стендах світлини відображали організацію та участь МНСників у громадських заходах, їх профорієнтаційну роботу із підростаючим поколінням, соціальну рекламу про безпеку життєдіяльності, видавничо-друкарську, поліграфічну та сувенірну продукцію, відомчі видання, взаємодію із ЗМІ. Проведення заходу супроводжувалось концертними номерами, що виконувались представниками ГУ МНСУ різних областей, конкурсами та вікторинами. На великій сцені МНС яскраво, із надзвичайно цікавою програмою Національний університет цивільного захисту України представила художній керівник вокального колективу «Аніма» Тетяна Репіна.
Надзвичайно приємно було зустріти на заході президента Європейського товариства вивчення травматичного стресу Міранду Олфф, яка нещодавно побувала в Національному виші МНС на запрошення керівництва та науково-дослідної лабораторії кризової та екстремальної психології.
Виставку «Зробимо життя безпечним» відвідало безліч людей. Вони могли ознайомитись не тільки із сучасною, історичною пожежно-рятувальною та аварійно-рятувальною технікою з екіпажами та обладнанням, а ще й сфотографуватись біля червоно-білих авто. Також гості заходу цікавились умовами вступу до вишів МНС та видавничо-друкарською продукцією.
Беззаперечно, такий захід залишив по собі приємні враження, відзначився своєю корисністю та пізнавальністю.

  

 

 


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua