28.03.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

07.05.2010
НУЦЗУ

Напередодні Дня Перемоги парадний розрахунок Національного вишу МНС взяв участь у святкових столичних заходах вшанування ветеранів війни.

6 травня, у Києві, керівництво і рятувальники МНС вшанували ветеранів війни та вручили їм пам’ятні нагороди. Урочистості відбувались на базі 25-СДПЧ Оболонського РУ ГУ МНС України Києва. Майже 150 курсантів, офіцерів та знаменна группа Національного університету цивільного захисту України взяли участь у святкових столичних заходах. Як вже повідомлялось раніше, 9 травня, під час військового параду у столиці, Національний університет цивільного захисту представлятиме МНС України.

Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих на Великій Вітчизняній війні. Після цього ветерани оглянули сучасну пожежну техніки, а також раритетну техніку, що знаходиться в музеї історії пожежної техніки на базі 25-СДПЧ Оболонського РУ ГУ МНС України в м.Києві. Фахівці МНС з пожежно-прикладного спорту продемонстрували ветеранам свої вміння та майстерність, а юні рятувальники зі «Школи безпеки» показали, як вони рятують людей з четвертого поверху житлового будинку, уміло використовуючи складне рятувальне спорядження.
Сайт МНС повідомляє, що у своєму виступі перший заступник Міністра МНС Віталій Бут щиро привітав героїв-переможців. «Минуло вже 65 років, як не тільки наша держава, а й весь світ згадує про цю страшну війну. Щиро вітаю Вас із 65-ою річницею Перемоги. У цей славетний день ми знову повертаємось до травня 1945-го, аби з глибокою повагою згадати всіх, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками. Вічна пам’ять про тих, хто ціною свого життя здобув Велику Перемогу, завжди буде жити в наших серцях. Низький уклін й найтепліші слова вдячності Вам, дорогі ветерани, за те, що Ви подарували нинішньому та прийдешньому поколінням життя, свободу і мир. Мирного неба Вам і вашим родинам. Велика війна, у якій ми здобули перемогу, безумовно, здобуток усією нашої нації», – додав В.Бут та вручив ветеранам ювілейні нагороди «65 років Перемоги». На завершення урочистої зустрічі ветеранам влаштували пам’ятне фотографування та вручили їм подарунки.
Повну фотосесію щодо проведення святкових столичних заходів вшанування ветеранів війни розміщено на сайті МНС.

 

 

Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
Фото прес-служби МНС.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua