RSS

Новини навчальних закладів

20.03.2006
ЛДУ БЖД

В ЛІПБ МНС України відбувся Шевченківський вечір з нагоди 192-ї річниці від дня народження поета

    Свідомі українці справедливо цінують Тараса Шевченка як великого патріота, геніального поета, одного з найбільших будителів народу. І справді, майже кожна сторінка "Кобзаря" - це палкий заклик любити свій народ і край, це пророцький осуд всякої неправди і неволі.

    Немає, напевне, в Україні такої родини, де б не розповідали про славетного сина української землі - Тараса Григоровича Шевченка, де б не були знані його вірші, не лунали б його пісні. Творами Шевченка зачитуються і дорослі, і діти. Адже вірші, з якими ми знайомимося змалку, залишаються в нашому серці на все життя.

    З нагоди 192-ї річниці від дня народження «Сина українського народу» кафедрою українознавства Львівського інституту пожежної безпеки МНС України під керівництвом Марти Лабач, за участю курсантів та студентів першого і другого курсу, організовано та проведено літературно-музичну композицію «Думи мої, думи мої…», за сценарієм Людмили Старицької-Черняхівської, доньки видатного українського драматурга Михайла Старицького.

    Досить тривалий час (за часів тоталітарного режиму), а точніше до 1991 року, цю виставу було заборонено. Вона суперечила тогочасній ідеології, бо базувалася на творах, якими Тарас Шевченко ілюструє трагічні сторінки української історії.

    Заповнений глядачами зал із захопленням, на одному подиху спостерігав за дійством, за що слід віддати належне майстерній грі артистів – курсантів та студентів навчального закладу. Роль великого поета – головну роль у композиції – майстерно та неперевершено зіграв курсант другого курсу Віктор Козляков. Апогеєм вистави стало хорове виконання твору «Заповіт» - відразу ж підхопленого глядачами. По закінченню дійства зал стоячи вітав та аплодував акторам за чудову гру.

    У кожній країні є свої національні герої, в Україні – це Тарас Григорович Шевченко, вклад якого у розвиток української мови, традицій та боротьби за права та свободу нації неоціненний, за що він навіки житиме в наших серцях.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.