https://www.high-endrolex.com/10 ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ЗІБРАВ В АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІВТИСЯЧІ ГОСТЕЙ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.03.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ЗІБРАВ В АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІВТИСЯЧІ ГОСТЕЙ

    День відкритих дверей в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, який відбувся в суботу 27 березня, зібрав у навчальному закладі близько 500 гостей із 16 областей України, 220 з яких – майбутні випускники 2010 року загальноосвітніх середніх шкіл.
    Академія ретельно підготувалася до прийому гостей. За окремими групами відвідувачів були закріплені спеціально підготовлені гіди з числа курсантів та студентів. У вестибюлі першого поверху адміністративно-навчального корпусу було розгорнуто виставку професійних досягнень науковців вишу (навчально-методичної літератури, авторських науково-методичних та раціоналізаторських розробок тощо). Тут же, на спеціально встановленому мультимедійному проекторі, демонструвалися відеофільми та відеокліпи про академію, виготовлені у телестудії навчального закладу. Гості мали змогу походити довгими коридорами академії та переглянути безліч фотостендів, що прикрашають їх стіни (присвячені факультетам і кафедрам, ветеранам навчального закладу та кращим працівникам, курсантам і студентам, підрозділам МНС України, випускникам, нагородженим високими урядовими нагородами тощо), відвідати навчальні аудиторії, лабораторії та лекційні зали, електронну бібліотеку та навчальну пожежно-рятувальну частину, православну каплицю, побудовану на честь ікони Божої Матері «Неопалима Купина», народний музей та куточки пам‘яті випускників навчального закладу Героїв Чорнобиля Володимира Правика та Віктора Кібенка, сфотографуватися біля монументу Героям Чорнобиля.
    Після екскурсії гостей запросили до клубу на зустріч з керівництвом та приймальною комісією академії. Цього разу на чисельні запитання майбутніх потенційних абітурієнтів та їх батьків щодо правил прийому та умов навчання в академії відповідали проректор академії по роботі з персоналом полковник служби цивільного захисту Григорій Очеретянко, проректор академії – декан факультету цивільного захисту та техногенної безпеки Тетяна Нікітіна та відповідальний секретар приймальної комісії капітан служби цивільного захисту Анатолій Капля. Завершилася зустріч концертом учасників художньої самодіяльності навчального закладу, під час якого гості пересвідчилися у тому, що вихованці академії мають можливість не тільки опановувати серйозну й відповідальну професію рятувальника, а й розвивати свої творчі здібності й таланти, насичено та цікаво проводити вільний від занять час.
    Але після концерту гостей чекали не менш яскраві враження від екскурсії до спортивно-оздоровчого комплексу академії, де вони мали змогу побачити роботу спортивних секцій, познайомитися зі спортсменами з числа працівників, курсантів та студентів та їх тренерами. Апогеєм дня стали показові виступи майбутніх пожежників-рятувальників, які продемонстрували своє уміння приборкувати вогонь та проводити роботи по рятуванню потерпілих. Захоплення глядачів викликала і робота кінологічних розрахунків. Пошуково-рятувальні собаки, яких виростили в академії, не бояться ні води, ні висоти, спокійно спускаються за допомогою спеціального обладнання з четвертого поверху навчальної вежі (а при необхідності – з будь-якої висоти), мають чудовий нюх та навички розшуку людей, що загубилися у лісі чи потрапили під завали.
    Хто із гостей у липні-місяці приїде на вступні іспити до академії, покаже час. А от враження від побаченого цього дня, без сумнівів, залишаться у їх пам’яті надовго.

 

ЦСГР, ПЗ та ЗГ і ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10