RSS

Новини навчальних закладів

13.03.2006
ЛДУ БЖД

Випуск фахівців у Львівському інституті пожежної безпеки МНС України

10 березня у Львівському інституті пожежної безпеки МНС України відбувся випуск фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавра. Серед випускників вперше в історії навчального закладу були три дівчини - Ірина Мезенцева, Ірина Мигаль та Тетяна Покальчук.

В урочистій академії з нагоди 53-го випуску взяв участь заступник Міністра України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Медвідь. У своєму виступі він привітав випускників із успішним завершенням навчання та  зокрема, зазначив: «маючи в руках диплом про освіту, ви отримали не лише підтвердження про закінчення навчального закладу, а й велике і почесне право – оберігати життя та спокій людей. Віримо, що Ви сповна використаєте набуті знання, навички і вміння для надійного забезпечення цивільного захисту та пожежної безпеки нашого українського суспільства».

З присвоєнням звання „лейтенант внутрішньої служби” та напутніми словами випускників привітали ректор інститут генерал-майор внутрішньої служби Михайло Козяр, радник Президента України Василь Куйбіда, начальник ГУМНС України у Львівській області полковник внутрішньої служби Сергій Дмитровський та інші високоповажні гості.

Свято в інституті завершилось проходженням всього особового складу урочистим маршем. В ці хвилини випускники під звуки міді духового оркестру та сяйво виблискуючих монет в останнє пліч-о-пліч пройшли урочистим маршем.

Звичайно, був і святковий стіл із шампанським у шоломі, радісні сльози батьків, поздоровлення та привітання. Незабаром молоді офіцери вже розпочнуть свою службу у різних гарнізонах служби порятунку нашої держави, і хоч доля роз’єднає їх на сотні, а то й тисячі кілометрів, міцна дружба назавжди залишиться найголовнішою в їхньому житті, а рідний інститут – другою домівкою, яку вони згадуватимуть з теплотою і вдячністю.

Цього дня у нашому навчальному закладі відбувся День відкритих дверей. Щоб ознайомитися з особливостями підготовки фахівців до інституту завітали понад 300 юнаків та дівчат з багатьох шкіл Львова та областей Західного регіону а також учні профільного класу Київської гімназії «Потенціал» і ліцеїсти профільного взводу Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Цей захід зацікавив також і їх батьків, родичів. Під час зустрічі в ЛІПБ молодь чимало довідалася про навчання в інституті, правила вступу на різноманітні спеціальності та форми навчання, порядок зарахування на підготовчі курсів та терміни складання іспитів.

Юнаки та дівчата ознайомились з навчально-матеріальною базою інституту, мали цікаві бесіди з курсантами, студентами, науково-педагогічним складом, побували в лекційних залах, навчальних аудиторіях, лабораторіях, а також відвідали храм Покрови Пресвятої Богородиці, що розташований на території інституту.

Увагу гостей привернули виступи кращих спортсменів на навчально-спортивному комплексі, де вони продемонстрували вправи з пожежно-прикладних видів спорту, виконали показові рятувальні роботи по наданню допомоги потерпілим при виникненні надзвичайних ситуацій та аварій, професійно загасили умовну пожежу в складі бойових розрахунків навчальної пожежно-рятувальної частини.

На завершення відбувся святковий концерт за участю вокально-інструментального ансамблю інституту “Полум’яні серця” та традиційне частуванням гостей справжнім курсантським кулішем з  польової кухні.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.