https://www.high-endrolex.com/10 УКРАЇНСЬКИХ ВЧЕНИХ ЦІКАВЛЯТЬ ПРОБЛЕМИ ГІДРАВЛІКИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.03.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

УКРАЇНСЬКИХ ВЧЕНИХ ЦІКАВЛЯТЬ ПРОБЛЕМИ ГІДРАВЛІКИ

 

УКРАЇНСЬКИХ ВЧЕНИХ ЦІКАВЛЯТЬ ПРОБЛЕМИ ГІДРАВЛІКИ

"Тлумачником природи є дослід. Він завжди реальний. Наше судження іноді не справджується, оскільки ми очікуємо результати, не підтверджені дослідом. Потрібно проводити досліди, змінюючи обставини, до тих пір поки не визначиш з них загальні правила, тому що дослід надає істинні правила", - цим висловом великого Леонардо да Вінчі розпочинається книга-монографія  кандидата технічних наук, доцента, ректора Черкаського інституту  пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, генерал-майора вн. сл. Миколи Шкарабури “Вступ до гідроструминних технологій”, яка нещодавно вийшла.

В книзі розглянуто методи та деякі технології застосування гідравлічних струменів різних типів, представлені машини та обладнання для формування незатоплених гідравлічних струменів для гасіння пожеж, проаналізовані генератори (конструкції та принципи дії) пульсуючих струменів. Окремо розглядаються закономірності течії в’язких і аномальнов’язких рідин в незатоплених струменях і аналізуються їх кінематичні та динамічні властивості.

Книга призначена  для студентів та аспірантів, що працюють у галузі пожежної техніки, а також для фахівців цієї галузі.

Зважаючи на те, що проблеми гідромеханіки пульсуючих струменів досі вивчені дуже мало, автор порушує у свої книзі важливі, актуальні питання, що вже давно вимагали дослідження, вміло проводить порівняння різних технологій гасіння пожеж, розкриває читачеві позитивні моменти та сутність недоліків гідроструменевих технологій гасіння пожеж.

Книга пройшла детальне рецензування в інституті гідромеханіки НАН України та в Національному технічному університеті України “КПІ”. Нею вже зацікавилися провідні вітчизняні спеціалісти в області гідравліки.

10-11 березня на базі Черкаського інституту пожежної безпеки відбудеться семінар, участь в якому візьмуть представники всіх навчальних закладів України, що здійснюють підготовку спеціалістів з гідравліки та пневматики. Планується, що серед інших питань на ньому буде розглянуто і питання перспектив використання технологій, зазначених у книзі М. Шкарабури.

Світлана Козак
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10