RSS

Новини навчальних закладів

04.03.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

КУРСАНТИ ЧЕРКАСКОГО ІНСТИТУТУ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ОТРИМАЛИ ЗАПРОШЕННЯ НА НАВЧАННЯ ДО ФРАНЦІЇ

 

У перші дні весни Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля приймав важливого гостя – представника держави, яка має репутацію не тільки найромантичнішої у світі країни сонячних вин і палкого кохання, а й прекрасно розвинутої системи протипожежного захисту населення, запровадження передових технологій і методів у ліквідації надзвичайних ситуацій – далекої Франції. Її посланець – полковник, заступник директора Вищої Національної школи офіцерів пожежного захисту Франції, що розташовується у передмісті Парижу, Тьєрі Буффор прибув до Черкас з дводенним робочим візитом. Загалом, він уже двічі бував на Україні. Останнього разу, понад 10 років тому, коли взяв участь в міжнародній конференції з питань ядерної безпеки. Тоді й познайомився з Черкаським пожежно-технічним училищем (нині вже інститутом) та з його ректором Миколою Шкарабурою. 30 вересня 1995 року Тьєрі Буффор був присутній при складанні Присяги першокурсниками училища. І ось нова зустріч зі співробітниками та вихованцями спорідненого навчального закладу.

Цього разу французький полковник (найвище звання у пожежників Франції), який нині відповідає у своєму навчальному закладі за міжнародні стосунки, приїхав з метою підписання двосторонньої угоди про співробітництво та обмін досвідом між Вищою Національною школою офіцерів пожежного захисту Франції та Черкаським інститутом пожежної безпеки.

Під час зустрічі з особовим складом вузу гість висловив вдячність за теплий прийом. Полковник був приємно здивований тим фактом, що про нього пам’ятають в інституті і зустріли з оригінальним подарунком – його фотокартками з подій 1995 року.

Тьєрі Буффор розповів про пожежну охорону своєї країни та про навчальний заклад, в якому працює. Виявляється, щоб стати пожежником у Франції, насамперед, необхідно отримати трирічну освіту в університеті та ступінь бакалавра, потім – пройти безліч конкурсів, щоб здобути право на вступ до Вищої школи. Полковник Буффор привіз із собою два відеофільми про роботу французьких пожежників. “Я впевнений, що нам є чим поділитися і чому навчитися один в одного, – сказав француз. – Ми будемо раді зустрічати курсантів та студентів вашого інституту у себе в школі і сподіваємося, що, використовуючи досвід, набутий нашими навчальними закладами, зможемо ще більш покращити рівень підготовки наших вихованців – майбутніх пожежників-рятівників”.

Пан Буффор ознайомився з матеріально-технічною базою інституту та був присутній на змаганнях Чемпіонату України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях, який саме проходив на базі спортивно-оздоровчого комплексу навчального закладу.

Світлана Козак

Фото Сергія Федоренка

На фото: за столом переговорів ректор Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України Микола Шкарабура та полковник Тьєрі Буффор з перекладачем.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.