RSS

Новини навчальних закладів

03.03.2006
НУЦЗУ

От так Масляна!

Свято Масляної – це завжди захоплююче обрядове дійство, що прийшло до нас з сивої давнини, коли наші предки, так би мовити,  зустрічали весну. Прискорювали її прихід, задобрюючи усілякими ласощами, обрядовими дійствами.

Так, в Академії цивільного захисту України, повертаючись до усталених традицій, вперше було проведено проводи зими та зустріч весни. Були тут і конкурси, і розважальні дійства, і ряжені, й імпровізована сцена для ярмаркового дійства, і навіть смачні млинці з медом та солдатською кашею. Усім сподобався конкурс, коли треба було залізти на стовп та зняти приз. Бажаючих було досить багато. Один із переможців сказав, що такий конкурс є для сміливих, відважних, він випробує на міць та силу.

 

Як зазначив ректор академії полковник внутрішньої служби Володимир Садковий, такі заходи в академії відроджують національні традиції, яких справжні українці не повинні і не можуть зректись. „Найголовнішим є те, що курсанти та студенти залишились дуже задоволеними – це і є оцінка проведеному виховному заходу. Сподіваємось, - зазначив ректор, - що такі обрядові дійства стануть для нашого навчального закладу традиційними”.

Кульмінацією театралізованого дійства, організованого силами клубу академії, стало спалення „чучела” – проведення зими.

Бажаючі мали змогу покататися на трійці шалених коней.

І в такому навчальному закладі, що готує фахівців благородної і небезпечної професії з врятування людського життя, шанують і пам’ятають усталені споконвічні традиції наших предків.

Коленко В.В., нач сектора
зв’язків з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.